Home > OMXS30 vecka 5

OMXS30 vecka 5

OMXS30 ligger i en kortsiktigt stigande trend. Indexet har goda möjligheter att gå över ett viktigt motståndsområde kring 1 050. Vi siktar i så fall på en uppgång till ca 1 100-1 140.

OMXS30 har den senaste veckan haft en oregelbunden tendens och gick förra veckan upp med marginella 0,8%. I skrivande stund ligger indexet på 1 023,93 vilket innebär att vi är upp 3,7% hittills i år. Vi har sedan förra veckan kommit in i en bolagsrapportperiod där vi kan få se stora kast i enskilda bolag. Än så länge har dessa rörelser inte påverkat indexet i någon större utsträckning, men det återstår att se hur det blir framöver med det.

Förra veckan kom SKF med sin rapport där konjukturbilden beskrevs överraskande positivt. Vi får i veckan se om rapporterna från andra stora verkstadsbolag såsom Atlas Copco (tisdag), Sandvik (onsdag), Electrolux (torsdag) och Volvo (fredag) bekräftar denna ljusa konjukturbild.

Den korta trenden för OMXS30 har i drygt en månad varit uppåtriktad medan den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är fortsatt nedåtriktad.

OMXS30 ligger nu strax under ett viktigt moståndområde vid ca 1050 och slår fram och tillbaka. Skulle indexet orka bryta över 1 050 får vi enligt många en intressant köpsignal. Resultatet kan då bli att OMXS30 relativt snabbt kan komma upp till 1 100-1 140 som är vårt målområde för OMXS30 under denna uppgång.

Har vi rätt i att denna uppåtrörelse ”bara” är ett så kallat bearmarket rally, en tillfällig uppgång i en längre nedåtgående trend, kan det dock bli en relativt kort tidsperiod som vi är uppe i vårt målområde.

Stochastic-indikatorn visar att indexet är överköpt, men det kan indexet vara ett bra tag om det är inne i en stark trend. Så det behöver inte betyda att OMXS30 nu ska börja gå ner. Skulle däremot indexet nu gå ner har vi stödnivåer redan här vid ca 1 020 och ca 1 013. Den viktigaste stödnivån förnärvarande är dock den vid 993. Så länge vi är över 993 nivån ser vi varje nedåtriktad rekyl som ett köptillfälle.

Vårt strategi förslag är därför fortsatt den att, om man inte redan ligger för uppgång, så kan man använda eventuella nedåtriktade rekyler till att köpa indexet. Köp dock relativt små positioner då den långa trenden fortfarande är nedåtriktad. Sikta på en uppgång till 1 050-1 100. Stop loss om vi stänger under 992. Flytta upp stop lossen allteftersom indexet går upp.

Att ta position
Handla OMXS30 för uppgång med tex. Citi First LONGOMX BI CIT*
Handla OMXS30 för nedgång med tex. Citi First SHORTOMX AF CIT*
OMXS30 (Dagsdiagram)
OMXS30 (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.