Home > OMXS30 – Vi inväntar nya signaler

OMXS30 – Vi inväntar nya signaler

Stockholmsbörsen steg på måndagen med defensiva aktier i täten. Många investerare fyndköper efter den senaste tidens nedgångar. H&M agerade draglok under måndagen och steg med 2,1 procent, men befinner sig fortfarande i fallande trend på kort sikt.

Sentimentet på marknaden höjdes även efter stärkta möjligheter till fred i Libyen där energibolag i Europa gick starkt. Oljemarknaden börjar hoppas på ett lägre oljepris när rebellerna i Libyen rör sig in till huvudstaden Tripoli och ett slut på kriget kan börja skönjas. SvD

Brent-oljan var nere vid stödnivån 105 dollar men stängde på 108 dollar. Under morgonen ser vi en marginell uppgång, men vi fortsätter bevaka stödnivån.

Många investerare väntar på Federal Reserves chef Ben Bernankes tal i Jackson Hole på fredag. Marknaden tror att centralbanken behöver avisera nya insatser för att stödja ekonomin. Fed kommer troligen använda sina mer konventionella och mindre kontroversiella verktyg först.

Guldet fortsatte punktera rekordnivåer under morgonen och stiger även under morgonen. Silver bråttas med en motståndsnivå och en korrigering nedåt är högst sannolik. Koppar som är en bra termometer på världsekonomin forsätter handlas inom ett tajt intervall och noteras vid 3,97. Ett fall igenom 3,90 effektuerar en säljsignal.

Teknisk analys OMXS30

OMXS30 gick fram 1,2 procent till 888 under måndagen. Omsättningen var 14,3 miljarder kronor. Index öppnade med ett negativt gap som snabbt täpptes till av köparna. Efter kl 10 steg index komfortabelt för att en timme innan stängning tappa mark.

OMXS30 befinner sin inom en brant fallande trendkanal och dagens notering på 888 är etablerad nere vid den fallande stödlinjen. Samtliga glidande medelvärden är fallande och sorterade i rätt ordning, vilken indikerar att den fallande trenden stark.

Ser vi till momentumindikatorn kan vi konstatera att momentum pekar ner, men närmar sig 20-nivån som tidigare agerat vändningpunkt. Motståndsnivåer på ovansidan utgörs av 894 följt av 920. På nedsidan är det nivåerna 960 och 950 som är av vikt.

Inför dagen talar mycket för att det positiva sentimentet kvarstår, men det innebär inte att vi ska agera som köpare ännu. Trenden är fortfarande starkt fallande och vi behöver se etablering ovanför toppen 967 för att agera som köpare.

Slutsats: Det finns två potentiella scenarion som ger oss säljtillfällen. Ser vi en uppgång från dagens nivå och därefter ett fall genom stödet 850 ges en säljsignal. Om index däremot faller genom 850 från dagens nivå, bildar en nya lägre botten och rekylerar upp mot 850 effektueras en säljsignal.

Teknisk analys OMXS30 (daily)
Teknisk analys OMXS30 (daily)
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.