Home > Opec närmar sig konsensus inför mötet i Wien.

Opec närmar sig konsensus inför mötet i Wien.

Opec arbetar med att få färdigt detaljerna i planen om att begränsa oljeproduktionen och vissa meningsskiljaktigheter i oljekartellen håller på att överbryggas.

Det uppger källor inom Opec för Reuters.

Vid septembermötet i Algeriet kom Opec överrens om att begränsa produktionen för första gången sedan 2008, dock med vissa undantag för Iran, Libyen och Nigeria.

Oljekartellen siktar på att klubba överenskommelsen vid mötet den 30 november i Wien då alla detaljer ska vara klara.

Opec ska nu ha antagit en flexiblare hållning till Irans krav om att få producera mer, vilket tidigare har varit en orsak till splittring inom gruppen.

Enligt källor vill landet ha ett produktionstak vid 4 miljoner fat per dag, medan flera medlemmar snarare ser en begränsning vid 3,7 miljoner fat per dag. Iran ska ha erbjudits ett produktionstak vid 3,75 miljoner fat per dag eller mer.

”Vad som än krävs för att nå konsensus kommer det att vidtas av ministrarna. Vi kan inte lämna Wien den 30 november utan en överenskommelse”, säger en av källorna.

Reuters rapporterade tidigare under dagen att gruppen sannolikt kommer att hålla ett informellt möte i Doha på fredag för att bygga konsensus runt överenskommelsen.

Vid mötet i Algeriet i september kom Opec-länderna överens om att begränsa produktionen till 32,5-33 miljoner fat per dag, men sköt fram beslut om detaljerna.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto