Home > ”Oprah-effekten” – Weight Watchers upp 105%!

”Oprah-effekten” – Weight Watchers upp 105%!

Efter att mediemogulen Opera Winfrey tagit ställning för Viktväktarna och deras koncept om viktminskning sköt aktien i höjden när New York börsen öppnade på måndagseftermiddagen svensk tid. Aktien ökade med 7,13 dollar vilket är en procentuellt lyft med 105% sedan stängning i fredags och gör att aktien noterar sitt högsta värde sedan februari i år.

"Oprah-effekten" - Weight Watchers stiger 105% på en dag!
”Oprah-effekten” – Weight Watchers stiger 105% på en dag!

Winfrey sitter från och med nu i styrelsen för företaget och äger efter en nyemittering 10% av aktierna i bolaget och med sina erhållna optioner även möjligheten att köpa ytterligare 5% av aktierna.

Winfrey uttalade i en pressrelease på måndagsmorgonen att hon tror så mycket på programmet att hon beslutat sig för att bli partner och investera i företagets utveckling och framtid. Enligt Winfrey har programmet hjälpt henne själv att lägga om sin livsstil till en lång och hållbar förbättring av matintag och kunskap i ämnet.

I USA är Winfrey en stor förebild. Även utanför Amerika är hon av många en högt respekterad och älskad kvinna. Med  hennes enorma mediala plattform finns stora möjligheter att utöka marknadsföringen av programmet världen över och på så vis få företaget att ytterligare växa.

Verkställande direktör Jim Chambers deklarerade sin förhoppning om att Winfreys enastående förmåga att ansluta och inspirera människor att förverkliga sin fulla potential är ett unikt komplement till företagets kraftfulla gemenskap, extraordinära coacher och beprövade metod. Chambers informerade även i sitt uttalande att man kommer utöka sitt fokus från viktminskning till att bredare hjälpa människor till en sundare livsstil. Vad en bredare verksamhet mer specifikt skulle innebära framkom dock inte under pressreleasen.

Viktväktarna är världens ledande kommersiella leverantör av viktminskningstjänster som arbetar globalt genom ett nätverk av företagsägda franchiseverksamheter. Viktväktarna har mer än 36.000 möten varje vecka där medlemmar får gruppstöd och lär sig om hållbara sunda modeller för att kontrollerat gå ner i vikt och leva ett hälsosammare liv.

Viktväktarna erbjuder innovativa, digitala viktkontrollprodukter via sina webbplatser, mobilsajter och appar. Bolaget är noterat på NewYork-börsen sedan 2002.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto