Home > Opus Group – ett bra bolag på smallcap-listan som har mer att ge?

Opus Group – ett bra bolag på smallcap-listan som har mer att ge?

En av de aktier som har haft bäst kursutveckling det senaste året är Opus Group som är undangömd på stockholmsbörsens smallcap-lista.

Opus Group tillverkar utrustning för bilprovning så som avgasmätare och testlinjer och svarar också för drift och underhåll av bilprovningsprogram. Bolaget är verksamt i ett 50-tal länder med nordamerika som huvudmarknad och har ett börsvärde på lite över tre miljarder kronor.

Aktien har haft en stor kursuppgång det senaste året och stigit från 2,5 kronor till ungefär 12,5 kronor hittills och aktien handlas nu till skyhöga p/e 65. Liknande kursuppgångar är i och för sig inte en ovanlighet för många öresaktier på smålistorna som drivs upp och ner av spekulanter titt som tätt men vad som verkar utmärkande för Opus Group är att uppgången har skett efter klassisk Dow-theory modell med ständigt högre bottnar och högre toppar med relativt låg volatilitet och nästan inga rekyler!

Just nu handlas Opus Group kring 12,5 kronor vilket är nära dess högsta handlade värde efter att ha konsoliderat efter en stor kursuppgång i november. Detta tillsammans med att rekylerna har blivit mindre och mindre tyder på att uppgången kan fortsätta, åtminstone ett tag till. Även om aktien har haft en stor kursuppgång det senaste året är det troligt att även ifall en rekyl är nära så kommer aktien fortsätta upp kanske 10-15% till.

Det som kan sätta käppar i hjulet för en kommande uppgång är antingen att aktien helt enkelt vänder just nu eller att aktiemarknaden generellt gör det. Börsen har den senaste tiden visat på svaghet trots att varken dollarn eller yenen visat på några tecken på att byta riktning, vilket tyder på att börsen i sig kanske förbereder sig för att göra någon typ av större rekyl.

I så fall kan man anta att också Opus Group kommer påverkas då de flesta aktier följer index i viss mån, speciellt ifall det sker kursfall. Ett bra sätt att köpa aktien på kan vara att vänta tills den går upp nära sina högstanoteringar igen, det vill säga kring 12,9 kronor.

Opus Group
Opus Group

Artikeln är ett blogginlägg från extern skribent och ska inte blandas ihop med Tradingportalens analyser som är skrivna av redaktionen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto