Home > Orc Software närmar sig intressant nivå

Orc Software närmar sig intressant nivå

Orc Software som är en ledande leverantör till den globala finansbranschen av lösningar för avancerad handel med derivatinstrument och snabb konnektivitet har under året befunnit sig i en kraftigt fallande trend. Nedgången under 2011 uppgår till 28 procent.

På lång sikt (från ett till flera år) började trenden peka ner kring årsskiftet och aktien har därefter noterat lägre bottnar och befinner sig nu vid 92-nivån som tidigare utgjort ett viktigt stödområde. En notering under 92 kr kommer att påverka sentimentet negativt och locka till sig fler säljare.

ORC - Veckodiagram
ORC - Veckodiagram

På kort sikt (från någon dag till några veckor) fick vi en Bullish Harami formation under veckan och därefter rekylerade kursen mot MA-20 som tidigare agerat ett viktigt motstånd. Aktien har alltså i sin fallande trend stigit mot MA-20 för att sedan falla tillbaka. Det ska bli spännande att se om kursen fortsätter upp och punkterar MA-20 eller vänder åter ner.

ORC - Dagsdiagram
ORC - Dagsdiagram

Kombinationen av att momentum-indikatorerna inte uppvisar någon divergens som skulle flagga för ett skifte av den fallande trenden och att samtliga medelvärden är sorterade i rätt ordning ovanför kursstaplarna, stärker min tro om att kursen är på väg att fortsätta ner. Således bör vi hålla 92-nivån under bevakning eftersom den tidigare utgjort ett viktigt motstånd.

Slutsats: För rekylhandlare finns möjligheten till en kortsiktig trejd i spekulation om att kursen vänder ner vid MA-20, vilket hänt ett flertal gånger tidigare. Stop loss placeras strax ovanför medelvärdet och målkurs placeras vid 87,75 kr. En säljsignal på längre sikt effektueras när kursen punkterat 92-nivån.

Motstånd: 86,40 / 98,20 / 102 / 106,70
Stöd: 87,90 / 85,20 / 77,75 / 69,55

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto