Home > Oregelbunden start i korten på måndagen

Oregelbunden start i korten på måndagen

Kring klockan 8.40 var terminerna för CAC 40, FTSE 100, DAX och Euro Stoxx 50 från 0,1 procent ned till 0,1 procent upp.

SAS levererade senarelagd kvartalsrapport inför öppning men störst fokus hamnade på kommentarer kring bolagets nya åtgärdsprogram 4XNG samt utfallet i förhandlingarna med flygbolagets långivare. Svenska regeringen är beredd att som längst till och med mars 2015 delta i att säkra SAS tillgång till likviditet, mot bakgrund av de nya åtgärder som vidtas.

SAS fastställde nya finansiella långsiktiga mål i samband med att dess omstruktureringsplan nu ska sjösättas. Målen gäller för räkenskapsåret 2014/15. Bland annat ska rörelsemarginalen (ebit) då överstiga 8 procent.

Under måndagsmorgonen har Tethys Oil, Endomines och Lucara samtliga publicerat kvartalsrapporter.

Styrelsen för Bergs Timber har fastställt villkoren för den nyemission av B-aktier med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Villkoren är att varje befintlig aktie ger rätt att teckna 13 nya B-aktier för 1:15 kronor per aktie.

Danske Markets har höjt Meda till köp, från tidigare sälj, medan Swedbank sänkt Meda till neutral, från köp.

Ratos och Alliance Oil har båda höjts till köp, från tidigare behåll respektive sälj, av Nordea. Barclays har inlett bevakning av Alliance Oil med rekommendationen jämvikt.

På måndag kväll träffas finansministrarna i eurogruppen för att diskutera bland annat Grekland och om landet har uppfyllt de krav som ställs för att få nästa utbetalning i det internationella stödpaketet från långivarna i trojkan. En EU-källa uppgav till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen att något beslut troligen inte kommer att kunna fattas vid detta möte.

Greklands parlament röstade på söndagen som väntat ja till budgeten för 2013, vilket är ett villkor för ytterligare stöd. Premiärminister Antonis Samaras sade från och med nu kommer Grekland att få se återhämtning och tillväxt.

Från asiatiskt håll har japansk BNP visat på en något större nedgång än väntat under det tredje kvartalet. Kinas export ökade mer än väntat i oktober samtidigt som nyutlåningen var lägre än vad analytikerna hade räknat med.

Såväl den europeiska som den amerikanska makrostatistikagendan är tunn på måndagen. USA-terminerna noterades 0,1 till 0,2 procent högre på måndagsmorgonen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto