Home > Öresund tangerar MA 200 och bryter ur flagg-formation

Öresund tangerar MA 200 och bryter ur flagg-formation

Investmentbolaget Öresund (ORES) har lämnat ett dåligt år bakom sig efter turbulensen kring HQ och ser nu ut att ha potential på uppsidan då marknaden verkar ha återfått förtroendet för bolaget.

Tittar vi på Öresund så är det tydligt att sviterna efter HQ-kraschen har återspeglats rejält i aktiekursen under det gångna året. Ser vi då bortom detta så bör det finnas värden kvar i Öresund som kan driva kursen mot nya höjder på sikt. Utöver en ungefärlig substansrabatt på ca 16 kr per aktie (~14%) som är historiskt mycket högt för Öresund, så har Öresund onoterade innehav ibland annat Klarna som haft en mycket stark tillväxt sedan starten och expanderat kraftigt senaste tiden. I ljuset av dessa innehav och den nedtryckta kurs som råder kombinerat med ett tekniskt gynnsamt läge ser vi Öresund som en köpkandidat med potential på några veckors sikt.

Tekniskt så har Öresund återhämtat sig från de största kursfallen och precis återtestat utbrottet över MA 200 som dessutom möttes av stark reaktion vid träff av medelvärdet. Under denna bottenfas så har dessutom volymen i medeltal återkommit vilket indikerar att någon aktör ackumulerat aktier på dessa nivåer vilket vi tolkar som positivt för aktien. Ser vi då på den kortaste sikten så ska man komma ihåg att MA 200 fortfarande är fallande till skillnad från många andra bolag vi analyserat med liknande scenarion.

Detta leder till att risken i detta case kan betraktas som något högre då det är svårt att på förhand förutspå trendvändningar. Ser vi dock bortom detta så tror vi att risken fundamentalt är mindre än potentialen på lite längre sikt, varför detta kan vara intressanta nivåer att bevaka även om en konsolidering följer närmaste tiden. Aktien ser dessutom ut att befinna sig i en utbrottsfas ur en lågvolatil flaggliknande formation vilket gör att den taktiske handlaren kan hoppas på ett återtest av utbrottsnivån på ~ 113 kr-nivån.

Dock bör stängning över första motståndet på 116 ske inom överskådlig framtid för att starkare köp skall avges med möjlighet till vändning av medelvärdet och trenden. Avslutningsvis så om stängning sker högre än fredagens kurs så föreligger också köp i MACD vilket lägger ytterligare en bit i pusslet.

Angående exponering så finns inga standardiserade derivat eller andra hävstångsprodukter i denna aktie varför exponering sker enklast genom köp av aktien eller CFD-kontrakt.

Stöd och motståndsnivåer:
Stöd: 110,00 (MA 200), 107,50, 104,50
Motstånd: 116,00, 121,80

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.