Home > Oriflame – Möjlighet att gå lång efter utbrott

Oriflame – Möjlighet att gå lång efter utbrott

Kosmetikajätten Oriflame har efter förra rapportbesvikelsen tappat rejält och nyligen stämt av mot MA 200 från undersidan. Detta gör aktien tekniskt intressant varför vi nu bevakar kraftigare rörelser efter att en squeeze börjat formas under senaste veckan.

Oriflame har som nämnt inte levt upp till förväntningarna och har därför straffats sedan i höstas förra året. Aktien repade sig något sedan den initiala avsäljningen och nådde då hela vägen upp till MA 200 där en vändning ned åter skedde. Detta tolkar vi som ett svaghetstecken. Dock verkar inte en fullfjädrad nedtrend inte inträtt än varför vaksamhet är bästa approachen.

Den korta trenden (från någon dag till några veckor) har varit ned sedan början av mars. Den senaste tiden har aktien handlas i ett mycket snävt intervall i en flaggliknande formation, och har nu punkterat motståndet.

Angående exponering så finns det handlade optioner men likviditeten är nästan obefintlig varför telefonorder måste ske om detta är av intresse.

Var dock noga med att räkna på den implicita volatiliteten som mäklaren prisar in i kontraktet då det ibland riskerar att kosta mer än det smakar. Som vanligt finns också CFD-kontrakt och aktien tillgängliga för köp eller blankning.

Slutstats
Position kan tas till dagens kurs där vi har 377 som målkurs. Exit placeras vid 331.

Stöd- och motståndsnivåer:
Stöd: 330,00 / 318,20 / 295,00
Motstånd: 345,00 / 353,20 / 380,00(ma 200)

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.