Home > Oroa dig inte utan tänk positivt när du handlar!

Oroa dig inte utan tänk positivt när du handlar!

Marknaden är en osäker plats. Även om du tror att du har koll på läget kan det hända saker som du inte räknat med. Och även om det inte gör det kommer du  ändå att göra många misstag. I trading är ingen felfri.

stockDu kanske misslyckas med din trading i flera månader i sträck. Men ska du då gå och oroa dig över detta under tiden?  Nej, var positiv istället. Du har då iallafall gjort någonting du förhoppningsvis tycker om, och då har man egentligen inte förlorat särskilt mycket alls och dessutom haft kul under tiden.

Om du oroar dig sätter du dig själv i en negativ spiral utan slut. Man kommer då börja sabotera för sig själv. Allt tar hundra gånger mer kraft att göra och man slutar tänka klart. Vänd på det istället!.

När allt kommer omkring är det du som bestämmer över dina känslor, så du kan välja att vara positiv eller negativ när som helst vad som än händer. Om du väljer att alltid se saker och ting i ett positivt ljus kan ingenting längre rubba dig ur balans.

Detta betyder dock inte att man ska vara lat och tänka att saker och ting alltid löser sig. Har du inte gjort din hemläxa eller använder ett system som inte fungerar kanske du borde vara orolig, men inte ens då är det egentligen nödvändigt.

Istället kan man rätta till det som är fel med systemet direkt, istället för att oroa sig. Kontentan är att det aldrig är bra att oroa sig. Låt oss säga att du har en trade som går emot dig. Du kan oroa dig, men varför ska du göra det när du har en plan eller stoploss för när du ska sälja? Har du inte det kan du tänka positivt istället för att oroa dig och skriva ner en plan!

Var skulle du vara just nu om du hela tiden tänkte: ”Varför gjorde jag inte si eller så just då istället för vad jag gjorde”? ”Den där aktien har jag handlat tio gånger innan och det har alltid slutat med förlust”

Om man tänker så missar man tillslut just det ögonblicket när aktien gör sig redå för att gå upp. Det som har skett är historia. Det gäller att blicka framåt, då om det till exempel har ritats ut tre nya månader på grafen. Aktien är då inte likadan som innan.

Positivitet smittar också av sig. Om du tror på dig själv även när det går dåligt blir du inte lika benägen att till exempel ändra ditt system när du har en svacka. Så fort någonting oroar dig kan du istället tänka positivt: Kan jag göra någonting åt det? Om svaret är ja, gör då det! Om svaret är nej finns det ändå ingenting du kan göra.

Paul Tudor Jones, den legendariske tradern och hedgefonförvaltaren, sammanfattar vikten av detta på ett mycket bra sätt:

”That cotton trade was almost the deal breaker for me. It was at that point that I said, ‘Mr. Stupid, why risk everything on one trade? Why not make your life a pursuit of happiness rather than pain?’

‘Now I spend my day trying to make myself as happy and relaxed as I can be. If I have positions going against me, I get right out; if they are going for me, I keep them.”

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto