Home > Oron för bostadsmarknaden överdriven enligt HSB Göteborg.

Oron för bostadsmarknaden överdriven enligt HSB Göteborg.

Det finns inga allvarliga tecken på en avmattning på Göteborgs bostadsmarknad och det finns ett fortsatt tryck på nyproducerade lägenheter.

Det säger Lars Göran Andersson, vd för det kooperativa bostadsföretaget HSB Göteborg, till Göteborgsposten.

”Vi känner inte igen oss i bilden i media av en avmattning på bostadsmarknaden, utan vi ser det främst som ett Stockholm- och Uppsalafenomen. Tvärtom råder det fortfarande bostadsbrist och en stark efterfrågan i Göteborgsområdet”, säger Lars Göran Andersson.

Han uppger att bolaget under hösten har haft samma försäljningstakt som under de senaste åren.

”Bara under denna vecka har vi sålt elva lägenheter i Göteborg, vilket är en väldigt bra vecka. Jag har dessutom pratat med många branschkollegor och de bekräftar att efterfrågan är stark”, hävdar HSB Göteborg-chefen i Göteborgsposten.

Byggtakten har ökat mycket snabbare i Stockholm under de senaste åren jämfört med Göteborg, pekar han på.

”Det är en av huvudorsakerna till att utbudet inte ökat lika mycket här som i Stockholm. Samtidigt finns det många planerade projekt i Göteborg, så vi får se hur utbudet utvecklar sig nästa år”, konstaterar Lars Göran Andersson.

Han tycker att bostadsköpare i Göteborg inte ska känna någon onödig oro över hur marknaden för lyxiga lägenheter utvecklar sig i Stockholm.

”Det är en oro som de facto inte behöver finnas. Det finns i dag en enorm efterfrågan på bostäder i Göteborg, och det är den bilden som bör förmedlas”, argumenterar han.

Enligt Lars Göran Andersson bör fokus flyttas från prisutvecklingen till det som han anser är det huvudsakliga problemet – kompetensbristen i byggsektorn.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.