Home > Oron för euroområdets skuldproblem fick EUR/USD att depreciera för tredje raka dagen

Oron för euroområdets skuldproblem fick EUR/USD att depreciera för tredje raka dagen

Euron sjönk till ett två veckors lägsta mot USD under den europeiska handeln i går, där investerare fortfarande är tveksamma om dagens EU-toppmöte kommer att ge några meningsfulla lösningar på euroområdet skuldkris. USD hade också uppgångar kontra JPY, där positiva ekonomiska indikatorer ökat förtroendet för den amerikanska ekonomiska återhämtningen. I dag utöver de eventuella meddelandena från EU: s toppmöte, kommer valutahandlare vilja fokusera sig på resultaten av en italiensk obligationsauktion. Svag efterfrågan på italienska obligationer kan skicka EUR lägre mot dess viktigaste valutarivaler.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down up no
Veckotrend down up down up up down
Motstånd 1.2637 1.5708 80.32 0.9694 1.0225 0.8108
1.2583 1.5657 79.91 0.9642 1.0173 0.8079
1.2548 1.5625 79.66 0.9610 1.0141 0.8056
Stöd 1.2494 1.5574 79.25 0.9558 1.0091 0.7995
1.2460 1.5542 79.00 0.9526 1.0060 0.7964
1.2405 1.5491 78.59 0.9474 1.0011 0.7928

Ekonominyheter

USD – Positiva amerikanska nyheter gav USD en skjuts uppåt

USD hade måttliga uppgångar mot flera av dess viktigaste valutarivaler i går. Detta efter offentliggörandet av bättre än väntade amerikanska nyheter som ökade förtroendet för den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Den amerikanska orderingången för kapitalvaror och pågående försäljning av hem kom båda långt över sina förväntade nivåer. Valutaparet GBP/USD sjönk med cirka 90 punkter under eftermiddagens handel och nådde så lågt som 1,5544 innan valutaparet vände uppåt med en liten korrigering. Kontra JPY apprecierade USD med nära 40 punkter under loppet av dagen för att toppa på 79,82.

Valutahandlare i USD kommer vilja följa publicerandet av den veckovisa amerikanska arbetslöshetsrapporten som släpps 12:30 GMT. Antalet personer som ansöker för första gången om arbetslöshetsförsäkring har stadigt ökat under de senaste veckorna. Om dagens nyheter kommer in över det antalet beräknade arbetslösa på 385 000, kan USD få lämna tillbaka en del av gårdagens uppgångar. Med detta sagt kan eventuella nedgångar vara tillfälligt på grund av USD status som säker tillflyktsortsvaluta och hög riskaversion bland investerare just nu.

EUR – EU-mötet kan resultera i ytterligare nedgångar i EUR

EUR fick känna av nedgångar mot flera av dess viktigaste valutarivaler i går, där stigande lånekostnader i både Italien och Spanien fick investerare att flytta sina pengar till mer stabila valutor. Valutaparet EUR/USD föll till ett nytt tre månaders lägsta under eftermiddagens handel och var ned med mer än 60 punkter för dagen. Mot AUD föll EUR med nära 70 punkter för att till slut nå 1,2361 mot slutet av den europeiska handeln.

Sett till dagens handel väntas betydande volatilitet i EUR med valutahandlare som ivrigt väntar på nyheter från EU-mötet. Med inga betydande genombrott väntas äga rum om de olika sätten att bekämpa skuldkrisen i euroområdet, kan EUR se fler nedgångar mot USD i eftermiddagens handel. Valutahandlare kommer också vill uppmärksamma resultaten av den italienska obligationsauktionen. Om det är dålig efterfrågan på italienska obligationer i dag, kan det tas som ett ytterligare tecken på att euroområdets kris förvärrats, vilket kan leda till att EUR utvidgar sin baisseartade trend.

Guld – Nyheter från euroområdet kan påverka guldpriset i dag

Guld handlades i stort sett i en intervallhandel i går, där rädslan för det problemfyllda euroområdet i kombination med en förstärkning av USD, höll ädelmetallen nära sina senaste bottennoteringar. Efter att ha fallit så lågt som 1 562,29 dollar för ett uns under den första delen av dagen, kunde priset på guld avsluta den europeiska handeln något över 1570 dollar per uns.

I dag väntas priset på guld påverkas av nyheter från euroområdet; uttryckligen alla meddelanden från EU: s toppmöte och resultaten av en italiensk obligationsauktion. Analytiker varnar för att utan några stora genombrott vid EU-toppmötet, lär mer riskfyllda tillgångar inklusive guld fortsätta att falla under resten av veckan.

Råolja – Siffrorna från de amerikanska råoljelagren gav råoljepriset ett stöd

Råoljepriset hade måttliga uppgångar under hela dagen i går, där ökad efterfrågan i USA bidragit till att höja priset på råolja. Den veckovisa amerikanska råoljeinventeringen visade att lagren minskade med 100 000 fat förra veckan. Som ett resultat av detta ökade råoljepriset så högt som 80,76 dollar per fat, upp nära 2 dollar per fat för dagen.

Sett till dagens aktiviteter är analytikerna skeptiska om huruvida oljan kommer att kunna behålla sin uppåtgående trend. Utan något genombrott att vänta vid dagens EU-toppmöte, kan investerare välja att överge mer riskfyllda tillgångar såsom råolja till förmån för tillflyktsortsvalutor såsom USD och JPY. Skulle något överraskade genombrott komma fram vid dagens toppmöte kan råoljepriset utvidga sin hausseartade trend.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets MACD/OsMA tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt inom den närmaste tiden. Denna teori stöds av Williams Percent Range på samma diagram som har glidit in i det översålda territoriet. Ligga långt kan vara ett klokt beslut för detta valutapar.

GBP/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar detta valutapar i en intervallhandel vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Med detta sagt närmar sig Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet sakta mot det översålda territoriet. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på dessa indikatorer, då den kan signalera om en förestående korrigering uppåt.

USD/JPY

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar detta valutapar på neutral mark, vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma presentera sig den närmaste tiden.

USD/CHF

Det veckovisa diagrammets Williams Percent Range har börjat närma sig det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående korrigering kan inträffa i den närmaste tiden. Denna teori stöds av RSI på samma diagram, vilket börjar närma sig 70 nivån. Ligga kort kan vara ett klokt beslut i dag.

Wild Card

NZD/CHF

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa den närmaste tiden för detta valutapar. Dessutom har RSI på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet. Forex valutahandlare kanske vill ligga kort inför en möjlig brytning nedåt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto