Home > Orsakade El Salvador Bitcoi-kraschen på 15%?

Orsakade El Salvador Bitcoi-kraschen på 15%?

Bitcoin-priset drabbades av en snabbkrasch efter att El Salvador utannonserade att kryptovalutan ska behandlas som ett lagligt betalningsmedel. Var detta ett fall av orsak-verkan eller bara korrelation? 

Tisdagen den 7 september antog El Salvador en Bitcoin-lag som gjorde Bitcoin till ett lagligt betalningsmedel i landet. Tisdagen den 7 september drabbades Bitcoin av en ”snabb-krasch" som fick priset att sjunka med upp till 15%, vilket visas i följande diagram. Var det ett samband mellan de två händelserna eller bara en slump?

Bitcoins 5-dagarsdiagram (källa: Yahoo! Finance)

Vad är Bitcoin?

Bitcoin behöver förmodligen ingen introduktion då det är den första och mest kända kryptovalutan baserad på blockkedjeteknik.

Ska man köpa Bitcoin just nu?

Personligen är jag alltid lite skeptisk när experter tillskriver en viss händelse en specifik orsak. Jag menar, hur många gånger har du läst "amerikanska jobbdata får aktiemarknaden att stiga" samma dag som du läser "amerikanska jobbdata får aktiemarknaden att falla"?

Med detta i åtanke ignorerar jag den potentiella orsaken och effekten och fokuserar enbart på den tekniska bilden. Den långsiktiga tekniska bilden beskrivs bäst som ”flyktig”, vilket innebär att det finns pengar att tjäna för både köpare och säljare som gör det rätt och sätter en skyddande stopporder om de råkar ha fel.

En prisprognos för Bitcoin 

Det uppenbara omedelbara prismålet skulle vara den senaste toppen före hösten, vilket skulle vara cirka 52 000 dollar. Därefter kan Bitcoin-priset gå tillbaka till det högsta priset på mer än 63 000 dollar som uppnåddes i april i år. Nedåt kan priset sjunka så långt som cirka 32 000 dollar eller ännu längre.

Var kan man köpa Bitcoin idag?

Även om du kan köpa faktiska Bitcoins som du kan ha i en virtuell plånbok är det mer troligt att du som investerare satsar på det stigande eller fallande Bitcoin-priset via en mäklare som en av dessa:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto