Home > Osäkerhet kring utdelningskapacitet framöver i Telia bakom Swedbanks nedgradering.

Osäkerhet kring utdelningskapacitet framöver i Telia bakom Swedbanks nedgradering.

En osäkerhet kring Telias finansiella styrka och utdelningskapacitet framöver ligger bakom Swedbanks nedgradering av aktien.

Det framgår av en analys på måndagen.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om på morgonen har Swedbank sänkt rekommendationen för Telia till neutral (köp) och dragit ned riktkursen till 44 kronor (48).

Swedbank är inte oroad över Telias kärnverksamheter i Norden och Baltikum, och banken har inte heller gjort några större ändringar i sina estimat för dessa. Banken beskriver däremot utträdet ur Eurasien som komplicerat och värdet som kan återfås som osäkert.

Banken påpekar att köp-caset i Telia baseras på en stabil verksamhet, förutsägbara kassaflöden och en hälsosam balansräkning som producerar höga och uthålliga utdelningar.

”Till dess att vi ser att alla dessa faktorer är tillbaka på plats, antar vi en neutral syn på aktien”, skriver Swedbank.

Telia (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.