Home > Osäkerhet på marknaden leder till att krypto stiger

Osäkerhet på marknaden leder till att krypto stiger

Det rådande volatila marknadsläget har fått kryptovalutorna att stiga. Bland annat har Bitcoin stigit till över 15 000 dollar för första gången sedan 2018. Frenesin på valutamarknaden har dock varit relativt konsekvent ända sedan Bitcoin vänder från 10 000-nivån.

Detta kommer efter att Square avslöjade en investering i kryptovalutan, och att PayPal utannonserade att de ska tillåta ett par kryptovalutor på sin betalplattform. En av dessa valutor är Ethereum.

Ethereum och hur valuta steg med 400% under 2020

Medan alla fokuserade på Bitcoin (av god anledning) har Ethereum haft ett spektakulärt år hittills. Valutan steg från 100 dollar i mars då coronavirus-pandemin nådde västvärlden till över 400 dollar i september. Denna ökning på 400% har varit ännu större än Bitcoins ökning. Bitcoin å andra sidan nådde över 15 000 igår, efter att ha nått så lågt som 4 000 i mars.

Detta är intressant då Bitcoin sätter tonen för kryptovalutamarknaden. Om Bitcoin stiger stiger även andra stora alternativa mynt. Om å andra sidan Bitcoin minskar i värde följer även de andra kryptovalutorna.

Ethereum har dock haft ett ”speciellt år”. Under årets andra kvartal, då Bitcoin hade problem med att nå 10 000-niåvn, registrerade Ethereum ett snitt på över 860 transaktioner om dagen. I jämförelse nådde Bitcoin under samma period inte ens 300 genomsnittliga transaktioner om dagen. Andra altcoins hade mindre än en tiondel av den volym som registrerades för Ethereum.

Så varför detta plötsliga intresse av Ethereum och inte Bitcoin? Det finns ett par anledningar till det. Först och främst har vi marknadsvärdet av ett mynt. Det är inte många traders som kan köpa en Bitcoin som är värd 4 000 dollar, men många har råd att köpa en Ether till 100 dollar. Detta är samma psykologiska process som leder till att aktiehandlare väljer frimärksaktier.

Förvänta dig dock inte att korrelationen med Bitcoin ska försvinna. Kryptovalutamarknaden, och framförallt de tio största kryptovalutorna, avviker sällan från rådande sentiment om inte något internt sker. Till följd av det lär Ethereum stiga snabbare än Bitcoin, så länge som Bitcoin fortfarande stiger. Trots allt korrigerade även Ethereum betydligt mer än vad Bitcoin gjorde under den första riktiga korrigeringen under 2017.

Innan man köper bör man betänka att även det motsatta gäller. Om Bitcoin minskar i värde gör även Ethereum det, och då ännu snabbare.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.