Home > Överdrivet stark dollar kan ge negativa effekter enligt Mnuchin.

Överdrivet stark dollar kan ge negativa effekter enligt Mnuchin.

Steven Mnuchin, som är nominerad att bli USA:s näste finansminister, anser att en ”överdrivet stark dollar” kan ge negativa kortsiktiga effekter på ekonomin.

Det framgår av ett skriftligt svar på en fråga från en senator om implikationerna av hypotetisk uppgång med 25 procent för dollarns växelkurs, enligt Bloomberg News.

”Dollarns styrka har historiskt varit knuten till styrkan i USA:s ekonomi och det förtroende företagen har för att göra affärer i Amerika… Från tid till annan kan en överdrivet stark dollar ge negativa kortsiktiga effekter på ekonomin”, enligt Steven Mnuchin.

Han tillade att en starkare dollar också ökar köpkraften givet att tillgångar prissatta i andra valutor då blir billigare i dollarräkning.

Steven Mnuchin upprepade också sin avsikt att se över ”frågan om Kinas valutamanipulation”, något han ser som en ”allvarlig överträdelse av frihandelsprinciperna som måste adresseras effektivt”.

”Jag kommer att säkra att vi försvarar amerikanska jobb genom att bekämpa valutadevalvering genom legala processer som etablerats av kongressen”, sade han.

Han sade att han kommer att samarbeta med presidenten för att utvärdera USA:s handelsrelationer med Kina och utvärdera de skador som drabbar USA:s ekonomi av ”Kinas praxis att intervenera på valutamarknaden för att manipulera yuan-dollar-växelkursen”.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto