Home > Överlag något lägre i Asien

Överlag något lägre i Asien

Klockan 7.50 var indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, 0,1 procent ned. Verkstad tyngde utvecklingen medan telekommunikatörer noterades högre.

I Japan var Topix och Nikkei 1,2 respektive 0,6 procent lägre i ett allmänt något svagare risksentiment, vilket bland annat fått yenen att stärkas på valutamarknaden. Den japanska regeringen sänkte sin ekonomiska bedömning för första gången på tio månader, i sin månadsrapport på tisdagen.

“Den japanska ekonomin är på väg att återhämta sig i en måttlig takt, delvis till följd av rekonstruktionsefterfrågan, medan vissa svaga rörelser har setts den senaste tiden”, skriver kabinettskontoret i rapporten och skruvar ner bedömningen för såväl global som inhemsk ekonomi.

Komatsu tappade nära 2 procent i Tokyo.

Även Taiwanbörsen hade en svag utveckling på tisdagen, Taiex-indexet stängde ned 1,4 procent. Hon Hai Precision Industry föll kring 4 procent.

Hang Seng-indexet var däremot 0,3 procent upp i Hongkong. Börserna i Shanghai och Shenzhen steg även de svagt.

Samsung Electronics, som föll närmare 8 procent i Seoul på måndagen, hämtade på tisdagen tillbaka en mindre del av kursfallet med 1,5 procents uppgång. Apple vill se ett försäljningsförbud av åtta olika modeller av Samsungs smartphones i USA samt en förlängning av ett preliminärt försäljningsförbud för en surfplatta, efter Apples senaste domstolsframgång i en av flera patenttvister bolagen emellan.

“Samsung kan leva med att fightas ytterligare en dag”, sade Mark Newman, analytiker på Nernstein, till Bloomberg News och påpekade att effekten på Samsungs försäljning kommer att vara försumbar då det inte rör sig om någon nyare modell.

Australiska S&P/ASX 200-indexet noterades 0,2 procent högre med hälsovård i topp samt råvarurelaterat i botten.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.