Home > PA Resources hittar olja

PA Resources hittar olja

Oljebolaget PA Resources har efter att ha rapporterat om ett oljefynd i Lille John i Danmark rusat upp med hela ca 21% idag. Aktien har dock, beräknat på kursen i skrivande stund 2,68 kr, i år gått ner med hela 64% så aktieägarna är kanske inte så nöjda med utvecklingen ändå..

Den långa trenden för PA Resources är klart nedåtriktad och aktien har också varit en given blankningskandidat tidigare i år. Men, som vi skrev i vår analys den 6 oktober, ska man nog nu dock avvakta med blankningar i PA Resources ett tag. Blir börsen nu lite bättre kan sådana här extra nedtryckta aktier rycka upp många procent. Kommer det dessutom positiva nyheter som nu om oljefynd så kan det gå fort.

Vi fick en köpsignal när vi passerade ett litet motståndsområde på ca 2,4 kr och den korta trenden för aktien, definierat som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är nu svagt uppåtriktad. Vi kan nu sikta på en uppgång till området för nästa starka motsåndsområde kring 3 kr. Skulle vi orka bryta över även det så tar det sedan mot framförallt vid ca 4-4,25 kr. Vi har en positiv divergens i vår MacD-indikator vilket ökar styrkan i den köpsignal vi nu fått. På nedsidan har vi nu ett stödområde kring 2,4 kr, men framförallt vid ca 1,84 kr.

Slutsats: Var försiktiga med blankingar i PA Resources. Det är förståeligt om det lockar att blanka vid motståndet vid ca 3 kr, men var försktig. Det kan gå snabbt. Stop loss 3,11.

Vill man köpa så avvakta helst en rekyl ned mot stödet vid 2,4 kr. Ta då gärna högst begränsade uppåt positioner. De långa trenderna är ju nedåtriktade. Stop loss 2,08 eller 1,83, beroende på hur mycket risk du vill ta.

PA Resources (Dagsdiagram)
PA Resources (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.