Home > PA Resources – skeppet sjunker

PA Resources – skeppet sjunker

I en björnmarknad så skall man ju såklart vara en björn och framförallt handla på den korta sidan, så då tänkte jag ge er en blankningskandidat! PA Resources är ett oljebolag som såg bra ut på pappret för några år sedan, men med en urusel ledning och hög belåning har inga löften kunnat infrias.

Alla drömkalyler och framtidsutsikter lurade många i fällan, bland annat den kände aktiegurun ”löparn”. Det är dock skillnad på fantasi och verklighet och när majoriteten förstod att inga löften skulle kunna hållas föll aktien brant.

Vad gäller Pa Resources ska jag dock inte prata om nuvarande fundamenta utan om dess utveckling. Som en känd handlare som hette Richard Dennis sa en gång ”I could trade without knowing the name of the market”

Kort och gott är det så att när akter har haft en  ihållande nertrend i ungefär ett och ett halvt år eller mer och är ner över 70% är chansen att skutan ska vända statistiskt minimal. Det är med andra ord fritt fram att blanka. Denna typ av upplägg lämpar sig dock inte för några stora positionsstorlekar och kräver att man kontinuerligt säljer på relativa toppnoteringar. Ett sätt an vara att använda det enkla RSI 14 och jämföra med tidigare månadstoppar.

Tänk dock på att börsen i sin helhet antagligen skall få en större rekyl uppåt nu, så jag skulle säga att Pa Resources blir blankningsvärdig igen om ca en eller två månader.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.