Home > Palantir Technologies aktiepris stiger – här kan du köpa aktien

Palantir Technologies aktiepris stiger – här kan du köpa aktien

Palantir Technologies har upplevt en stigande trend på sistone och ökat med mer än 22% den senaste månaden. Är denna trend hållbar? Kan den fortsätta i september?

Palantir Technology är ett av få företag med en aggressiv tillväxtstrategi som kan multiplicera sitt värde under de närmaste åren. För att göra en lång historia kort saknar företaget för närvarande konkurrens tack vare den nisch som företaget utvecklar mjukvara för, och dess fria kassaflöde är positivt under 2021, vilket är första gången det händer i företagets historia på nästan två decennier.

I resten av artikeln kommer vi visa några av anledningarna till att Palantir Technologies befinner sig i en stigande trend och om det kan vara ett bra köp just nu. Låt oss först börja med var du kan köpa denna aktie på nätet.

Hur och var du kan köpa aktier i Palantir Technologies på nätet

Palantir Technologies (NYSE: PLTR) kan vara en lukrativ möjlighet om du gillar tillväxtaktier, eller om du vill handla aktien och dra nytta av den senaste volatiliteten. Detta är de mäklare vi rekommenderar om du vill handla eller investera i denna aktie just nu:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Palantir Technologies?

Palantir Technologies har två huvudsakliga erbjudanden. De tillhandahåller dataanalysprogram för regeringar och har en annan plattform som riktar sig till storföretag som behöver datalösningar.

Ska jag köpa Palantir Technologies idag?

Programvarumarknaden är extremt konkurrenskraftig nuförtiden. PLTR är emellertid en mjukvaruleverantör som är specialiserad på datamönsteridentifiering. Denna monopolistiska position gör att PLTR kan ta betydligt mer betalt. Till exempel indikerar Bloomberg Research att företagets tre största kunder genererar cirka 30% av intäkterna, med en genomsnittlig intäkt per kund på 6 miljoner dollar.

Efter att kvartalsrapporten för Q2 publicerades den 12 augusti steg Palantirs aktiekurs eftersom det finansiella resultatet var bättre än väntat. Det totala antalet kunder ökade med 13% och de kommersiella intäkterna från amerikanska kunder ökade med 90% jämfört med föregående år.

Aktien fortsätter sin stigande trend i september och kan fortsätta sin tillväxthistoria under åren. PLTR samarbetade med IBM, vilket kan ge möjlighet att ta över som ledare inom dataanalys (från Oracle).

Vissa tror att företaget kommer att förbli i en stigande trend eftersom dess mjukvarulösningar är högspecialiserade och flexibla. Till exempel användes PLTR:s programvara av regeringen för att genomföra COVID-19-relaterad kontaktspårning.

En prisprognos för Palantir Technologies år 2021

Just nu handlas aktien till 26,64 dollar och PLTR förväntas nå ett maxpris på 30 dollar inom 12 månader.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto