Home > Palantir Technologies är en aktie värd att bevaka: här kan du köpa den

Palantir Technologies är en aktie värd att bevaka: här kan du köpa den

Palantir Technologies (NYSE: PLTR) har fått uppmärksamhet från investerare på sistone efter en prisökning på 19% denna månad.

PLTR har presterat exceptionellt bra under 2021. Palantir har stigit med 181% sedan samma tidpunkt förra året.

Sådana ökningar är svåra att ignorera, och med tanke på den tillväxtacceleration vi sett på sistone är det inte svårt att se varför så många investerare tar en närmare titt på investeringspotentialen i företaget.

För att hjälpa dig att se om PLTR är rätt aktie för dig kommer vi i denna artikel förklara vad det är för företag, vad de gör, hur framtiden ser och vilka de bästa platserna är för dig som vill köpa aktier i Palantir Technologies i Sverige och på andra platser.

Var du kan köpa aktier i PLTR på nätet

Om du vill investera i Palantir Technologies, eller någon annan aktie för den delen, rekommenderar vi att du registrerar dig hos en pålitlig aktiemäklare med låga avgifter. Detta är investeringsplattformar som erbjuder en pålitlig upplevelse för privata investerare. Här är våra två rekommenderade val:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Palantir Technologies?

Företaget grundades år 2003 av Peter Thiel, Alex Karp, Stephen Cohen, Joe Lonsdale och Nathan Gettings och har sitt huvudkontor i Colorado i USA. Det är ett amerikanskt mjukvaruföretag som specialiserar sig inom analys och big data.

Med en snabbt växande kundbas och ett nyligen fattat beslut att börja ta emot Bitcoin som betalningsmedel har investerare börjat ta en närmare titt på potentialen i PLTR.

Företagets primära fokusområden är inom information. PLTR tar fram och tillhandahåller mjukvaruplattformar för att bistå i kampen mot terrorism i USA.

Ska jag köpa aktier i PLTR?

Vi tror helt klart på värdet i data, och detta har redan visat sig vara fallet på internationella marknader. Företag som fokuserar på data har ofta starka fundamentala värden och hållbarhet då de är högt eftertraktade.

I detta fal fokuserar PLTR inte på försäljning eller marknadsföring, vilket många liknande företag inom big data gör. Istället fokuserar de helt och hållet på säkerhet, vilket ytterligare förstärker företagets värde.

Det finns alltid risker med att investera i aktier, så se till att du har gjort din egen research innan du ger dig in på marknaden. Palantir ser ut att vara ett riktigt starkt alternativ för de som vill investera i tillväxt, och som tror på branschen i stort.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto