Home > ”Passion för affärer och sportsliga utmaningar driver Jens Halvarsson – Exklusiv intervju med Avanza i Göteborg”

”Passion för affärer och sportsliga utmaningar driver Jens Halvarsson – Exklusiv intervju med Avanza i Göteborg”

I januari 2014 slog Avanza upp portarna för sitt lokala kontor i Göteborg. Tradingportalen har träffat Jens Halvarsson som är ansvarig för Private Banking på Göteborgskontoret i en exklusiv intervju, och när han inte ansvarar för Göteborgskontoret så är det idrott med framförallt löpning men nu även triathlon som gäller för hela slanten, där Ironman stod på tur i helgen som gick. Avanzas satsning i Göteborg är i dagsläget fokuserad på att erbjuda Tjänstepensions- och Private Bankingaffär i Västra Sverige, men Jens berättar även att Avanza satsar hårt på att vidareutveckla sitt koncept och sina erbjudanden.

Följ med när Jens Halvarsson svarar på tradingportalens intervjufrågor…

 

Tradingportalen träffar Jens Halvarsson, Private Banking ansvarig på Avanza i Göteborg.
Tradingportalen träffar Jens Halvarsson, Private Banking ansvarig på Avanza i Göteborg.

Kontoret i Göteborg öppnades i januari 2014. Kan du berätta om inriktningen på verksamheten och hur den har utvecklats?

Det stämmer, då flyttade vi in i nya fräscha lokaler på Drottninggatan 22 i Göteborg. Vi satsar främst på vår Tjänstepensions- och Private Bankingaffär, där vi ser tydliga synergier mellan de båda affärsområdena. Första tiden var det mycket testa och utvärdera, men nu känns det som att vi hittat ett arbetssätt som fungerar.

Hur många personer arbetar på kontoret i Göteborg?

I dagsläget är vi 8 personer, men kommer med stor sannolikhet att rekrytera efter sommaren.

Hur ser intresset och efterfrågan ut för Avanzas tjänster i Göteborgsregionen?

Nu har vi varit verksamma i över två år i Göteborg och med vår lokala närvaro tillsammans med ett hårt och målmedvetet arbete så börjar vi nu på allvar se fina siffror trots ett mindre roligt år på börsen.

Vilka är fördelarna med att lägga sin tjänstepension hos Avanza?

Största fördelarna skulle jag säga är den avgiftsfria miljön (ingen kapitalavgift på mellan 0,6 – 0,7 %) samt det stora utbudet av fonder och aktier som du som kund kan handla i din Tjänstepension hos Avanza. Sedan vill jag lyfta fram det billiga courtaget från 0 kr / affär förstås. Sedan får man heller inte glömma att vi på Avanza inte  tar ut någon flyttavgift när det gäller tjänstepensionen. Vi tycker fri rörlighet är en självklarhet, och tycker det är tråkigt att så många aktörer har valt att  ta ut så höga avgifter idag. Förhoppningsvis kommer detta i framtiden bli en självklarhet snarare än ett undantag i vår bransch.

Är det något särskilt som blivande kunder fäster extra stor vikt vid?

De låga avgifterna, utbudet av sparprodukter samt vår användarvänliga Site och App.

Vilken är den viktigaste frågan för de svenska spararna just nu?

En kombination av låga avgifter samt stöd i form av generell rådgivning som vi kan erbjuda via vår site samt vårt kontor.

Vad innebär ditt jobb som ansvarig för Göteborgskontoret?

Min främsta uppgift som ansvarig för vårt Private Banking erbjudande i Västra Sverige är att se till så att vi växer i antal kunder som i sin tur ger större volymer in till Avanza. Som jag nämnde tidigare så är samarbetet med vår Tjänstepensionsaffär viktig där vi märker stora synergieffekter. Stor del av mitt arbete innebär att just möta potentiella kunder, ordna event samt stärka Avanza som varumärke.

Hur såg din karriär ut innan du började på Avanza.

Jag har arbetat med försäljning och affärer så länge jag kan minnas, men innan Avanza så arbetade jag med att starta upp försäljningen av sakförsäkringar inom Swedbank.

Vad var det som lockade med Avanza ?

Ska jag vara ärlig så kände jag till bolaget mycket väl genom att jag själv hade använt Avanza för aktiehandel minst tio år tillbaka i tiden, och var väldigt nöjd. Och när möjligheten dök upp om jag ville vara med och starta upp bolaget i Göteborg så var beslutet enkelt. Det är alltid en fördel att ha varit nöjd kund hos en framtida arbetsgivare.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Jag försöker se till att jag har cirka 3 möten om dagen med potentiella nya Private Banking kunder.
Jag försöker se till att jag har cirka 3 möten om dagen med potentiella nya Private Banking kunder.

Jag kliver upp ca 06-06.30 beroende på om jag tränar innan jobbet eller inte, sedan kollar jag nyhetsmorgon under frukosten. Försöker bocka av mailen innan 09. Sedan ser jag till att ha cirka 3 möten om dagen med potentiella nya Private Banking kunder. För att hålla energinivån uppe så springer jag 2-3 ggr i veckan på lunchen. En del av min dagliga utmaning är även att hantera kapitalflödet, samt att föra en nära dialog med Stockholm och backoffice, eftersom all administration är förlagd dit. Jag försöker rulla hemåt vid 17 för återigen träna.

Vilken var din första din första kontakt med finansbranschen

Privat när jag handlade mina första Glocalnetaktier år 2001-2002. Yrkesrelaterat var det när jag började arbeta för Swedbank.

Var är Avanza om tre år?

För att kunna fortsätta växa och expandera i Göteborg men även som helhet inom Avanza måste vi kontinuerligt vidareutveckla våra erbjudanden. Detta gör vi genom kundnytta, lyssna på våra kunder och kommande generationer vad de efterfrågar. Resan har bara börjat, så håll öron och ögon öppna.

Hur placerar du själv dina pengar?

För tillfället ligger jag likvid till 80 % , ca 10 % placerat i Björnar och 10 % i en långsiktig portfölj. Jag söker med ljus och lykta efter innehav till min långsiktiga portfölj.

Har du nån investeringsfilosofi?

Med åren har jag gått från kortsiktighet och hög risk till långsiktighet med relativt låg risk.

Din bästa aktieaffär?

Procentuellt måste det vara Glocalnet, ett par hundra procent på några veckor där runt år 2001-2002.

Vilka kanaler följer du för att hålla dig uppdaterad om börsen?

Twitter, DI, Placera, Börsveckan och självfallet Tradingportalen.

Du är väldigt aktiv inom sport. Du har tidigare åkt Vasaloppet, men även tävlat i triathlon. Kan du berätta mer om detta intresse och vilka utmaningar som ligger framför dig?

Det är att sätta upp långsiktiga mål och vägen dit som driver mig, just känslan av att nå uppsatta mål är svårslagen.
Det är att sätta upp långsiktiga mål och vägen dit som driver mig, just känslan av att nå uppsatta mål är svårslagen.

Det stämmer, det är min meditation. Ett sätt att koppla bort arbetet och tänka på annat. Jag gjorde en treårig satsning med Vasaloppet som det stora målet. Från att i princip aldrig ha stått på ett par skidor till att placera mig på plats 450 år 2015, vilket får anses var helt OK för en Göteborgare utan snövana, haha.

Det är att sätta upp långsiktiga mål och vägen dit som driver mig, just känslan av att nå uppsatta mål är svårslagen. Utan mening och mål kommer vi sällan framåt. Jag vågar drömma, sätta mål därefter och sedan försöker jag njuta av vägen dit. Inte för att någon kräver det av mig, utan för att jag vill det! Idrott, ekonomi, karriär, resor eller relationer det spelar ingen roll utan det viktiga är att fira ordentligt när delmål och slutmål uppfylls.

Under år 2016 har jag börjat en ny resa mot ett långsiktigt mål inom Triathlon. Löpningen och cyklingen har gått väldigt bra och resultaten har kommit snabbare än jag planerat. Nu har jag lyckas springa Varvet på 1:19:37 (vinnaren från Kenya sprang på 00:59:35), och nu senast Stockholm Marathon på 2:56:44 (vinnaren från Kenya sprang på 2:10:58). Nu senast har jag avverkat Varberg Triathlon och i helgen var det dags för Ironman Jönköping 70.3, vilket innebar simning 1.9 km, cykling 90 km och löpning 21.1 km. Målet där är en sluttid på under 4 tim 30 min. Men en skadad fot satte stopp för detta efter cykelmomentet. Nu i augusti är det revansch och dags för samma distans i form av Tjörn triathlon.

Var du aktiv inom sport som ung och vad är det som driver dig egentligen?

Träning är min meditation, ett sätt att koppla bort arbetet och tänka på annat.
Träning är min meditation, ett sätt att koppla bort arbetet och tänka på annat.

Ja, mina föräldrar har alltid varit väldigt positiva till att prova på olika idrotter. De hade en deal med oss syskon (4 st) där jag var äldst. Om vi kunde spara ihop till hälften av någonting så betalade de den resterande delen, och det möjliggjorde att vi kunde få prova på många idrotter och samtidigt fick vi också perspektiv på hur mycket olika idrotter kostade. T ex så ville jag prova på Golf och hockey, och då krävdes en hel del extra jobb för att kunna realisera drömmen.

Den idrott jag satsade på till slut var klassisk bandy, där jag spelade i allsvenskan med GAIS fram tills jag var klar med plugget.

Vad som driver mig är återigen just att sätta upp långsiktiga mål och vägen dit, just känslan av att nå uppsatta mål är svårslagen.

Vi publicerar kontinuerligt Snacket på börsgolvet- ”What´s hot and what´s not…”. Vad skulle du vilja lyfta denna månad om du fick frågan?

Digitaliseringsvågen som jag följer noggrant i och med mitt jobb på Avanza. Vilka branscher ligger näst i turordningen avseende digitalisering? Kan alla branscher digitaliseras?

Vad har Du för börssyn just nu?

Lång sikt – positiv, vill du ha avkastning  går det ej att undvika aktiemarkanden och speciellt inte med rådande ränteläge. Kort sikt – negativ, vilket säkert framgår av mina placeringar som jag nämnde tidigare. Sedan spanar jag efter bra bolag som tagit oförtjänt mycket stryk av tillfälligheter, ex Brexit.

Har Du några favoritaktier, och i så fall vilka?

Jag försöker hitta tillväxt kombinerat med utdelning, och då går det inte att undvika H&M. Jag gillar framförallt stora nordiska bolag som har en kontinuerlig tillväxt.

Slutligen, har du några enkla tips till personer som vill komma igång med sitt sparande?

Var långsiktig, handla bolag du förstår och månadsspara i aktier vilket gör att du sänker risken ytterligare. Välj ca 10-15 stycken bolag som tjänar pengar, växer och delar ut pengar (utdelning). Ett bra sätt att komma igång är att titta på investmentbolag.

Tradingportalen och dess läsare tackar Dig för denna exklusiva intervju!

Tack! Jag ser fram emot att läsa den färdiga intervjun!

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto