Home > Paypals aktie sjunker efter inflationsoro: här är vad ledningen sa

Paypals aktie sjunker efter inflationsoro: här är vad ledningen sa

PayPal-aktien föll med mer än 25% på onsdagen på grund av inflationsoro som avslöjats av företagschefer, enligt Fool.coms utskrift av telefonkonferensen.

Resultaten för fjärde kvartalet var blandade, med uteblivna resultat och intäkter som slog förväntningarna. Intäkterna ökade med 18% till $25,4 miljarder, men vinsten per aktie kom in på $1,11 mot förväntat $1,12. PayPals årliga fria kassaflöde var 5,4 miljarder dollar.

Men trots att företaget nådde historiska 1,25 biljoner dollar i total betalningsvolym (TPV), visade sig 2021 vara ett "svårt år" för företaget, sa VD och koncernchef Dan Schulman.

eBays migrering påverkade intäktstillväxten, noterade VD:n och tillade att andra exogena faktorer som påverkade intäkterna under fjärde kvartalet var problem med leveranskedjan och inflationsproblem.

"Inflationstrycket påverkade utgifterna inom vissa segment av vår användarbas. Stigande hot från covid-varianter minskade resor och evenemangsbokningar, och elimineringen av statlig stimulans hade också en inverkan”, förklarade han.

Vår prognos för 2022 är lämpligt mätt med tanke på de svåra resultaten under första halvåret och en oförutsägbar makroekonomisk miljö.

John Rainey, företagets CFO och Executive VP of Global Customer Operations tillade:

"Effekten av omicron och effekten av inflationspriser i kombination med bristande stimulans har en inverkan på utgifterna och i förlängningen vår verksamhet."

Han sa att inflationsoron har märkts mest i låginkomsts-cohorterna, med spridning från Q4 till Q1.

"2022 har nu en långsammare start än vi tidigare räknat med, och vi intar en mer konservativ hållning till året", tillade CFO:n när han dämpade prognoser om intäkter och resultat.

PayPal förväntar sig att dess intäkter under de kommande fyra kvartalen kommer att växa med i genomsnitt 15% till 17%. Men om de markerade problemen kvarstår kan företaget se till den nedre delen av detta intervall.

"Vi har en otrolig verksamhet, men vi är inte immuna mot ekonomins nyckfullheter", avslutade han.

Taggar: