Home > Peab köpsignal om över 36 kr.

Peab köpsignal om över 36 kr.

Byggbolaget Peab har hittills haft ett mycket svagt börsår i år. Aktien, beräkna på kursen i skrivande stund 34,69 kr, har gått ner 40 % vilket är mer än dubbelt så mycket som nedgången för OMXS30 på 18 %. Aktieraset har dock den senaste tiden stannat av och nu kan det kanske vara dags för en större uppåtrekyl?

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurva, är klart nedåtriktad för Peab aktien.

Den korta trenden, som vi låter bestämmas av lutningen på vår 20 dagars medeltalskurva, är däremot mer oregelbunden med en liten dragning uppåt. Vi har positiva divergenser i våra MacD och Stochastic indikatorer vilket förstärker signalvärdet i eventuella köpsignaler. En sådan köpsignal kan vi få om vi passerar över motståndet vid ca 36 kr, särskilt om vi gör det med en klar ökning av handelsvolymen.

Vi har sedan i och för sig ett motståndsområde vid 39 kr och ett annat vid 41 kr men dom kan snabbt passeras om vi vänder uppåt. Aktien är nämligen så nedtryckt och andra liknande aktier ser också ut att kunna gå upp en hel del så det skulle kunna ta en ordentlig fart uppåt om pusselbitarna faller på plats.

För tillfället är dock aktien lite överköpt så det kanske dröjer ett tag innan vi orkar över 36 kr. Skulle aktien istället överraska och gå under stödet vid 31 kr får vi nya säljsignaler. Då kan det vara läge för nya blankningar för nästa starka stödnivå finns först nere på 20 kr.

Slutsats: Var försiktig med större blankningar i Peab. Ha en stop loss om vi går över 36 kr motståndet. Går vi över 36 kr med stor handelsvolym så överväg också att nettoköpa aktien. Den långa trenden är fortfarande nedåtriktad så håll positionsstorleken relativt liten. Däremot kan den procentuella uppgången bli betydande. Sikta på ca 47 kr. Stop loss 33 kr.

En alternativ strategi är att köpa nära stödet vid 31 kr och använda sig av en mycket näraliggande stop loss, förslagsvis på 29 kr. Går vi under stödet på 31 kr rekommenderar vi blankning. Stop loss 34 kr.

Peab (Dagsdiagram)
Peab (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.