Home > Peloton-aktien faller med 25% när företaget stoppar cykelproduktionen

Peloton-aktien faller med 25% när företaget stoppar cykelproduktionen

Aktier i Peloton föll kraftigt i intradagsaffärer på torsdagen då företaget enligt uppgift stoppade produktionen av sin cykel.

Steget kom efter att företaget också sades ha höjt priserna på grund av inflationen.

Peloton-aktien sjönk med 25% på torsdagen när företaget drabbades av negativt sentiment efter nyheter om att de hade beslutat att höja priserna samt stoppa efterfrågan på sina cyklar och löpband.

Vid börsens stängning låg aktien på $24,07 efter att ha nått toppnivåer på $32,64 under dagen och $23,25 som lägsta. Dagens låga är aktiens lägsta kursnivå på över ett år.

Nedgången till den lägsta 52-veckorskursen innebar att Pelotonaktien hade kraschat förbi bolagets börsnoteringskurs. Under den offentliga noteringen 2019 börsnoterades aktien till $29 per aktie.

Som ett resultat av detta har Pelotons börsvärde krympt till cirka 8,3 miljarder dollar, nästan 85% ned sedan rallyt till rekordpriset på 166,57 dollar i december 2020. Vid den tidpunkten var börsvärdet runt 50 miljarder dollar.

Med den tidigare stängningen för PTON-aktien på $31,84, lämnar nedgångarna det Nasdaq-noterade företaget nästan 27% ned år-till-datum.

Konkurrens och inflation ökar motvinden

Torsdagens krasch för aktien kom efter rapporter om att företaget stod inför ökad konkurrens, med efterfrågan på produkterna som minskat kraftigt under de senaste månaderna. Företaget nämnde också inflationen som en av huvudorsakerna till prishöjningarna som har fått kunderna att leta efter alternativ.

Peloton meddelade att de skulle pausa produktionen av cykeln under de kommande två månaderna, med beslutet efter ett tidigare beslut som fick företaget att stoppa produktionen av Bike+ fram till juni.

PTON-aktiens pris har sjunkit under de senaste tre veckorna på grund av den bredare rötan på aktiemarknaden, med investerare som är oroade över Fed-räntehöjningar som bidrar till Nasdaqs fall i korrigering denna vecka.

Medan den amerikanska marknaden handlades högre under dagen, finns det fortfarande skakningar över hela linjen och branschexperter tyder på att smärtan inte är över än.

JPMorgan-strategen Hugh Gimber sa till Insider på torsdagen att marknaderna sannolikt kommer att se fler nedgångar, med tekniska aktier som står inför mest smärta.