Home > Pessimistiska boomer-generationen kämpar mot optimistiska millennie-generationen på aktiemarknader

Pessimistiska boomer-generationen kämpar mot optimistiska millennie-generationen på aktiemarknader

Personer födda efter andra världskriget, eller mellan 1946 och 1964 kallas för baby boomers, och sägs enligt många vara ansvariga för stor del av den ekonomiska tillväxten i USA de senaste årtiondena. Deras vanor och åsikter tillgodoses fortfarande av beslutsfattare, men en ny studie visade att boomers är de mest baisseartade investerarna idag.

En stor kontrast till detta är millennie-generationen, som till stor del uppskattar hausseartade investeringar, dock inte till lika stor del som baisseartade boomers. En snabb jämförelse av denna data visar att yngre generationer i snitt är mer hausseartade än äldre generationer. På aktiemarknaden kan detta översättas till att handla om optimism och pessimism. Och det verkar som att optimism vinner.

En intressant sak är att millennie-generationen har varit med om två ekonomiska kriser. Till skillnad från föregående generationer har de varit tvungna att möta både finanskrisen 2008 och nu coronaviruskrisen. Dessa kriser har både skapat hög arbetslöshet och utmanande villkor, men millennie-generationen är ändå optimistisk.

Detta optimistiska perspektiv kan synas på aktiemarknaden. En snabb titt på aktiviteten på börsen i USA visar en skarp ökning de senaste tolv månaderna. Ju mer aktiemarknaden har gått ner desto mer aktiva har investerarna varit. Med tanke på den skarpa vändning vi såg för aktier i april (en av de bästa månaderna på flera årtionden) har optimisterna (med andra ord millennie-generationen) tagit stor plats på börsen.

Det kanske bara har varit dessa unga personers entusiasm och mod som har fått marknaden att hålla sig uppe. Oavsett vilket har denna dramatiska ökning av aktivitet tillsammans med aktiemarknadens vändning inneburit att det i allmänhet har gjorts mer långsiktiga investeringar.

När man studerar ekonomiskt beteende finns det ett koncept som heter folksamlingens visdom. När det kommer till investeringar vill man gärna undvika folksamlingar, framförallt inom detaljhandeln, helt enkelt för att de ofta har fel.

Vilket leder oss tillbaka till baby boomers. Är det erfarenhet som får dem att vara mer baisseartade?

Förra veckan sa Stanley Druckenmiller, en av de bästa investerarna någonsin, att risk/belöning inom aktier just nu är så dålig att han aldrig sett något liknande. Han, och andra högprofilerade investerare, är inte tystlåtna när det kommer till att prata om sina baisseartade åsikter.

Men marknaden återhämtade sig ändå från de rekordlåga noteringarna och pekar nu fortsatt uppåt. Så nu utmanas baby boomers av nya risktagare, och frågan är nu vem som kommer segra när vi ser på detta långsiktigt?

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto