Home > Planering inför den kommande handelsveckan

Planering inför den kommande handelsveckan

Årets viktigaste handelsvecka är äntligen här. Hela världen tittar nu på USA då de inom kort kommer välja sin president för de kommande fyra åren och representanter till kongressen.

Det är mycket som står på spel. Allt från hur det går för dollarn kortsiktigt och på medellång sikt till finansiella stödpaket under coronavirus-pandemin. De finansiella marknaderna har rört sig i snäva intervall under ett par månader nu då marknaderna väntar på hur det går i valet. Denna vecka handlar dock inte bara om det amerikanska valet då veckan även innehåller viktiga ekonomiska rapporter, för att inte nämna att tre centralbanker kommer utannonsera sina penningpolitiska beslut.

Volatila marknader

Idag släpps ingen viktig ekonomisk rapport, förutom att ISM Manufacturing PMI i USA förväntas nå 55,6. Till följd av det kommer vi troligtvis se en fortsättning av fredagens prisförändringar, både för USD och för den amerikanska aktiemarknaden.

På tisdag utannonserar Australiens centralbank (RBA) sitt räntebeslut, men det förväntas inte att det ska ske några förändringar. Detta är samma dag som aktiemarknaden förbereder sig på valresultatet i presidentvalet, så när marknaden stänger kommer terminspriserna se ökad volatilitet.

Med start klockan 00.00 CET kommer ett par olika delstater publicera sina resultat. Räkningen börjar med Florida, och varje timme publiceras resultat för de olika delstaterna. Om vi dömer av tidigare års erfarenhet kan vi se en vinnare vid den tid då de europeiska marknaderna öppnar på onsdagen. Det är dock även möjligt att vi inte får reda på vem som har vunnit förrän ett par dagar, eller till och med veckor. Allt beror på hur jämnt det blir.

En dag efter valet kommer Fed leverera sitt penningpolitiska beslut och hålla en presskonferens. Med andra ord kan det vara så att vi redan vet vem som har vunnit presidentvalet vid den tidpunkt då Powell talar på presskonferensen. Som alltid förväntas dollarns volatilitet stiga kraftigt i samband med beslut från Fed.

På torsdag kan Storbritanniens centralbank utannonsera en expandering av sitt program för kvantitativa lättnader. Landet kommer gå in i en ny nedstängning som kommer pågå en hel månad, vilket sätter press på GBP.

Veckan avslutas sen med NFP-rapporten som kommer den första fredagen varje månad. Om marknaden vet vem som är president vid denna tidpunkt kommer fokus skifta mot arbetsmarknaden och arbetslöshetsgraden.

Förberedd dig på kvartalets viktigaste handelsvecka!

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.