Home > PMI-besvikelser från Europa

PMI-besvikelser från Europa

Stockholmsbörsen fortsätter att tappa mark under måndagen. PMI-besvikelser, regeringsproblem i Nederländerna och det franska presidentvalet är faktorer som skapar viss osäkerhet.

Ett snabbestimat över euroområdets samlade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 47,4 i april, jämfört med 49,1 föregående månad, rapporterar Reuters.

Förväntningarna låg på 49,3 enligt Bloomberg News prognosenkät. Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin sjönk till 46,0, jämfört med 47,7 månaden före. Analytiker hade väntat sig ett index på 48,0.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 47,9, jämfört med 49,2 föregående månad. Analytiker hade väntat sig ett index på 49,3.Produktionsindex i tillverkningsindustrin sjönk till 46,4 preliminärt i april jämfört med 48,7 i mars. Index över sysselsättningen i det kombinerade inköpschefsindexet sjönk till 48,3 från 49,2.

Den tyska industrins inköpschefsindex noterades till 46,3 i april, jämfört med 48,4 månaden före. Det visar preliminär statistik enligt Reuters.

Enligt Bloomberg News prognosenkät väntades en uppgång till 48,9. Index för tjänstesektorn steg preliminärt till 52,6 i april från 52,1 månaden före. Här väntades en uppgång till 52,4.

Delindex för nya order för industrin sjönk preliminärt till 44,9 i april från 46,2 i mars. Det sammanvägda sysselsättningsindexet sjönk till 49,2 i april från 51,7 i mars, den första nedgången på över två år.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.