Home > Positiv amerikansk statistik gav starkt stöd åt USD

Positiv amerikansk statistik gav starkt stöd åt USD

USD fick ett uppsving mot flera av dess viktigaste valutarivaler igår, efter lanseringen av bättre än väntad ADP-rapport och ISM tjänsteindex PMI. Samtidigt fick oron för takten i den globala ekonomiska återhämtningen priset på råolja att rasa under större delen av handelsdagen. I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma flera potentiellt stora indikatorer både från euroområdet och USA. Euroområdets lägsta anbudsränta (styrräntan) och ECB:s presskonferens, följt av amerikanska arbetslöshetssiffror och FOMC:s mötesprotokoll, har alla potential att skapa tung volatilitet på marknaden.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up down down up up up
Veckotrend up down up down down up
Motstånd 1.3029 1.6189 79.56 0.9482 1.0325 0.8122
1.2981 1.6146 79.08 0.9436 1.0279 0.8078
1.2950 1.6119 78.79 0.9404 1.0248 0.8050
Stöd 1.2899 1.6077 78.33 0.9355 1.0199 0.8006
1.2869 1.6051 78.01 0.9326 1.0168 0.7978
1.2820 1.6007 77.53 0.9277 1.0118 0.7934

Ekonominyheter

USD – ADP-rapporten tog valutaparet USD/JPY till en 2-veckors högsta

Betydligt bättre än väntade amerikanska sysselsättningssiffror utanför jordbrukssektorn (ADP) resulterade i att USD vände till hausse mot flera av dess viktigaste valutarivaler igår. ADP-rapporten anses vara en solid indikator inför fredagens viktiga NFP-rapport, och den positiva siffran ökade på förtroende för den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Valutaparet USD/JPY avancerade till ett två veckors högsta efter att indikatorn släppts, för att så småningom klättra mer än 30 punkter och stängde nära 78,60 i slutet av den europeiska handeln. Kontra CAD avancerade USD med nära 40 punkter innan den toppade på 0,9883 under mitten av dagens handel.

I dag kommer USD sannolikt att se ännu en volatil dag då ännu ett parti av betydande amerikanska nyheter släpps. Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma de amerikanska arbetslöshetssiffrorna 12:30 GMT, följt av FOMC:s mötesprotokoll 18:00 GMT. Analytiker prognostiserar att arbetslöshetssiffran kommer in på 371 000, vilket skulle vara något högre än förra veckans. Om indikatorn kommer in sämre än väntat, kan USD få släppa ifrån sig gårdagens uppgångar. Skulle FOMC:s mötesprotokoll signalera en försämrad ekonomisk situation i USA, kan USD vända till baisse som en följd.

EUR – ECB:s presskonferens redo att generera volatilitet i EUR

Positiva ekonomiska data från USA ledde till risktagande på marknaden, vilket hjälpte EUR att appreciera mot den säkra tillflyktsortsvalutan JPY. Samtidigt fick EUR känna av nedgångar mot USD efter att förtroendet för den amerikanska ekonomiska återhämtningen fick ett uppsving. Valutaparet EUR/JPY avancerade med mer än 60 punkter för dagen, för att nå så högt som 101,45 i slutet av den europeiska handeln. Mot USD föll EUR med närmare 40 punkter under mitten av den europeiska handelsdagen för att nå så lågt som 1,2886 innan den rekylerade tillbaka till 1,2900 nivån i kvällshandeln.

I dag kommer valutahandlare i EUR vilja uppmärksamma euroområdet lägsta anbudsränta och ECB: s presskonferens, planerad att äga rum på 11:45 och 12:30 GMT respektive. Trots att ECB förväntas lämna euroområdets styrränta oförändrad, används presskonferensen vanligtvis som en möjlighet att belysa det aktuella läget för regionens ekonomier. Om ECB uttrycker en pessimistisk ton med avseende på euroområdets ekonomiska återhämtning, kan EUR vända till baisse under dagens handel.

Guld – Priset på guld ligger fortfarande nära ett 11- månaders högsta

Priset på guld tillbringade större delen av gårdagens handel inom räckhåll för ett elva månaders högsta, noterat tidigare i veckan. Oron i takten för den globala ekonomiska återhämtningen bidrog till att hålla efterfrågan på ädelmetaller hög under hela handelsdagen. Priset på guld avancerade nästan 9 dollar för ett uns för att handlas så högt som 1 781,66 dollar per uns, för att sedan sjunka till 1778 dollar per uns i slutet av den europeiska handeln.

I dag kommer investerare i guld vilja uppmärksamma både ECB:s presskonferens klockan 12:30 GMT, följt av FOMC:s mötesprotokoll 18:00 GMT. Varje indikation på att antingen euroområdets eller den amerikanska ekonomiska återhämtningen inte går framåt tillräckligt snabbt skulle kunna spä på efterfrågan på guld, vilket kan leda till att priset stiger ytterligare.

Råolja – Råoljepriset rasade med oro för den globala ekonomin

Priset på råolja föll med nästan 3 dollar per fat under den europeiska handeln igår, där oron för den långsamma globala ekonomiska tillväxten ledde till spekulationer om att efterfrågan på råolja kan minska. Priset på råvaran sjönk med mer än 2,80 dollar per fat för att nå så lågt som 88,62 dollar per fat, innan en liten korrigering uppåt förde den till 88,90 dollar per fat.

I dag kommer valutahandlare vilja övervaka de ekonomiska data från USA, särskilt då den veckovisa arbetslöshetssiffran. Bättre än väntad rapport kan signalera till investerare att efterfrågan på råolja i USA kommer att börja stiga, vilket skulle resultera i att priset på råolja rör sig uppåt.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet närmar sig det överköpta territoriet, vilket signalerar att en korrigering nedåt kan uppstå under de kommande dagarna. Dessutom har ett baisseartat kors bildats på samma diagrams Slow Stokastiska. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta par.

GBP/USD

Dessutom har vi Bollinger Bands på det dagliga diagrammet som har smalnat av som ett tecken på att ett skifte i priset skulle kunna ske i en nära framtid. Dessutom har ett hausseartat kors på samma diagrams Slow Stokastiska börjat visa sig. Valutahandlare kommer att vilja inta långa positioneringar för detta par idag.

USD/JPY

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar detta valutapar i en intervallhandel, vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Valutahandlare kanske vill inta en avvaktande hållning, då en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig inom en snar framtid.

USD/CHF

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram börjat närma sig det överköpta territoriet, vilket tyder på att prisskiftet kan vara baisse. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta par.

Wild Card

Platina

Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets MACD/OsMA signalerar en nedåtgående rörelse. Detta tankegods stöds av RSI på samma diagram, som närmar sig det överköpta territoriet. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.