Home > POTUS och FLOTUS testar positivt för COVID-19

POTUS och FLOTUS testar positivt för COVID-19

USA:s president och hans fru (POTUS och FLOTUS) har testat positivt för COVID-19. Detta meddelades via Donald Trumps officiella Twitter-konto och sände en rysning längs de finansiella marknadernas ryggrad.

Terminerna i USA är nere, dollarn stiger, JPY och CHF stiger efter den osäkerhet som detta har orsakat. Detta är den slags osäkerhet som förväntades ifall Trump vann – det som är bra för Trump är bra för dollarn.

Men dessa nyheter förändrar allt. Vad händer med valprocessen om en av kandidaterna blir sjuk? Vad händer med valdagen om en av kandidaterna måste gå in i karantän och inte kan vara aktiv i sin kampanj?

Dollarn spänner musklerna

Idag är NFP-dagen, och volatiliteten förväntas vara hög. Dessa nyheter har dock höjt volatiliteten till helt nya nivåer. Innan vi tittar på ett par scenarier vill vi önska en snabb återhämtning för Trump.

En av de första sakerna som man tänker på är det budskap som nyheterna sänder ut – att ingen är helt skyddad, och att sjukdomen inte diskriminerar, oavsett vem du är.

Presidenten har förvisso haft kontakt med många människor, framförallt under valprocessen. Men presidenten har även haft tillgång till de bästa testmetoderna, som 15-minuterstest för COVID-19. Oavsett vilket visar dessa nyheter att vi alla är lika utsatta. Viktigast av allt ur ett valperspektiv mänskliggör dessa nyheter Trump.

För det andra har Trump flera gånger, innan valprocessen, antytt att valet kommer skjutas upp. Detta är troligtvis inte det han hade i åtanke, men man kan inte undvika att koppla samman dessa påståenden med vad som sker just nu. Vad är nästa steg – att skjuta upp valet? Vilka är i så fall de officiella stegen som en kandidat måste gå igenom ifall valkampanjen inte kan genomföras på ett rättvist sätt?

Slutligen är detta en chock på alla nivåer. Dollarn spänner därför sina muskler då investerare letar efter något säkert att investera i. Framöver, under den nordamerikanska sessionen och mot slutet av veckan, är det sannolikt att många investerare kommer försöka dra sig ur vissa positioner. Oavsett om det handlar om att sälja aktier, EUR, AUD eller GBP. I denna riskaversiva marknad är det enda viktiga att ta sig ut, och att göra det snabbt.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto