Home > Precise Biometrics fortsätter stiga brant utan nyheter

Precise Biometrics fortsätter stiga brant utan nyheter

Biometribolaget Precise Biometrics steg brant på Stockholmsbörsen under ovanligt hög omsättning på måndagen, med Morgan Stanley som störste nettoköpare. Bolagets finanschef är frågande.

”Jag vet inte varför. Vi har inte gått ut med några nyheter. Vår aktie har ju varit nedtryckt en tid, kanske är det en reaktion på det”, spekulerar Patrik Norberg, finanschef på Precise.

Aktien nådde sina högsta nivåer på ett decennium i september, men föll därefter från som mest 5:20 kronor ned till under 1:40 kronor sedan vd Thomas Marschall först sålt sitt eget innehav i bolaget och därefter bytts ut.

Vid 14-tiden på måndagen handlades Precise till 2:07 kronor, en uppgång med drygt 20 procent för dagen. Störst nettoköpare var Morgan Stanley, följd av Avanza.

Omsättningen uppgick då till cirka 55 miljoner aktier, att jämföra med förra veckans genomsnittliga omsättning på drygt 10 miljoner aktier per dag.

Rent tekniskt bröt aktien den kortsiktigt dalande trenden (glidande medelvärdet på 20 dagar) i fredags efter bildat en dubbelbotten.

Precise Biometrics
Precise Biometrics

Av: Direkt/Tradingportalen

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto