Home > Precise Biometrics i avtagande nedgångstakt vid teknisk stödnivå

Precise Biometrics i avtagande nedgångstakt vid teknisk stödnivå

Precise Biometrics handlas i en avtagande nedgångstakt strax ovanför en teknisk stödnivå.  Innan vi fortsätter studera aktiens utveckling hör vi vad styrelseordförande, Lisa Thorsted, har att säga om framtiden.

Stärka tillväxten och positionera bolaget ännu bättre

Det ser fortsatt positivt på marknaden för fingerigenkänning och vill med vd-bytet upprätthålla ett starkt fokus på försäljning och tillväxt i verksamheten. Det säger Precise Biometrics styrelseordförande, Lisa Thorsted, till Nyhetsbyrån Direkt.

Håkan Persson, som blir tillförordnad vd, kommer senast från en position som vd för det svenska mjukvaruföretaget Scalado. Han har tidigare varit affärsområdeschef för IBM Software Group i Sverige och har tidigare erfarenheter från bland annat Telia och British Telecom.

Av pressmeddelandet tidigare under fredagen framgick att syftet med vd-bytet är att ”stärka tillväxten och positionera bolaget ännu bättre på den snabbt växande mobilmarknaden”.

Vad gäller tillväxtmålen för Precise Biometrics är de oförändrade, vilket innebär att företaget vill växa tillräckligt mycket för att noteras som ett Mid Cap-bolag 2015, säger Lisa Thorsted.

Hon upprepar även vikten av att bli lönsamt och kunna finansiera utvecklingen utan att behöva ta in kapital genom emissioner.

Gällande kostnaden för vd-bytet kan Lisa Thorsted inte ge en konkret siffra, men hon säger att den är marknadsmässig.

Utsikterna på marknaden för fingerigenkänning är väldigt goda, men det är omöjligt att ge riktlinjer för hur lång tid det tar innan försäljningen tar fart
på allvar, enligt styrelseordföranden.

”Eftersom marknaden ännu inte har tagit fart har inte heller Precise Biometrics försäljning gjort det, även om det finns ett betydande intresse för våra produkter och tjänster på marknaden”, avslutar Lisa Thorsted.

Avtagande nedgångstakt vid teknisk stödnivå

Precise Biometrics har under 2013 stigit med hela ca 185 procent. Aktien toppade kring 5,20 kr efter en rask uppgång under augusti. När VD och koncernchef Thomas Marschall på grund av privatekonomiska skäl sålde 1.885.501 aktier i september tappade aktien ytterligare och byter ägare idag vid 1,83 kr.

Under oktober och november har nedgångstakten i aktien avtagit och aktiekursen noteras idag strax ovanför en teknisk stödnivå. Volatiliteten har minskat, vilket lett till att bollingerbanden dragit ihop sig och indikerar att en större rörelse kan ligga i korten.

Den kortsiktiga trenden (nån dag till några veckor) som representeras av det glidande medelvärdet på 20 dagar (röd linje) är fallande. Skulle aktien således etablera sig ovanför motståndsnivån vid 2,20 kr effektueras en teknisk köpsignal. På nedsidan utgör 1,65 kr stödnivå. Ett fall genom stödnivån skulle indikera vidare nedgång till ca 1,20 kr.

Precise Biometrics
Precise Biometrics

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto