Home > USD/SEK ger säljsignal när..

USD/SEK ger säljsignal när..

USD/SEK har utvecklats positivt de senaste dagarna och noteras i skrivande stund på 6,42. Köparna har tagit kontrollen och kursen har tagit sig över motståndet på 6,37. Dock tyder det mesta i prisgrafen på fortsatt nedgång och det är därefter vi skall navigera. Att gå emot trenden för att spekulera i uppgång ser jag inte som ett alternativ.

Teknisk analys USD/SEK:
Dollarn har utvecklats inom ett snävare intervall i sidledes sedan i början av februari med avtagande volym. De senaste dagarna har semtimentet stärks och dollarn har klättrat uppåt mot 6,55.

Både den långa-, medellånga- och korta trenden är fortsatt nedåtriktad med alla medelvärden sorterade i rätt ordning. Kursstaplarna har länge noteras under 20-dagars medelvärde vilket försvagat swingsentimentet. Kursen har börjat etablera sig ovan 20-dagars medelvärde, men efter trenderna är fortsatt nedåt ska vi navigera utifrån en fortsatt nedgång tills grafen visar det motsatta.

Den 28:e februari effektuerades en säljsignal och nu ska vi vänta med att gå kort (blanka) till kursen punkterar motståndet på 6,29. Nu bevakar jag alltså stödet 6,29 på nedsidan och motståndet kring 6,45 på ovansidan.

Dagsmomentum har brytit upp och noterar 48,24 i skrivande stund. Detta ger oss en indikation på att kursen kan stiga en bit till och ger oss e möjlighet att komma in i en mer fördelaktig kort position.

Slutsats: USD/SEK har haft en sidledes utveckling och vi har inte sett några större rörelser sedan förra analysen. Eftersom trenden är ner ska vi leta efter nya säljsignaler och det finns ingen anledning att försöka gå emot trenden på kort sikt i detta valutapar. Punkteras 6,29 kan man åter gå kort med nya positioner. Den som inte har några problem att handla emot trenden, trots att det är mer riskfyllt kan gå lång om 6,55 passeras.

Stöd och motståndsnivåer:
Motstånd: 6,34 / 6,38 / 6,45 / 6,51 / 6,55
Stöd: 6,29 / 6,25 / 6,19 / 6,12

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.