Home > Prisförutsägelse av NZD/USD före RBNZs räntebeslut

Prisförutsägelse av NZD/USD före RBNZs räntebeslut

Nya Zeelands dollarhandlare förbereder sig på räntebeslutet från Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) som släpps i morgon. Marknaden förväntar sig en räntehöjning – vad kommer NZD att göra?

En av handelsveckans viktigaste händelser är RBNZ-beslutet som är planerat under den kommande asiatiska sessionen. Centralbanken förväntas leverera den andra räntehöjningen i rad och bli en av de mest aggressiva centralbankerna i den utvecklade världen som stramar åt penningpolitiken.

I mars 2020 gjorde RBNZ vad alla större centralbanker gjorde – sänkte den officiella kontanträntan till nollgränsen eller tjugofem punkter. Nu när ekonomin återhämtat sig och inflationen kryper uppåt, levererade RBNZ en höjning i oktober, och den är på väg att höjas igen denna vecka, vilket gör den officiella kontanträntan till +0,75%.

Detta är en stor utveckling för valutahandlare eftersom skillnaden mellan stora centralbankers penningpolitik kan leda till viktiga flöden in eller ut ur en valuta. Till exempel i Europa har Europeiska centralbanken inga planer på att höja räntan på inlåningsfaciliteten från under noll till åtminstone 2023. Således bör gapet mellan de två räntorna gynna den nyzeeländska dollarn.

Exemplet är giltigt för vilken annan valuta som helst, eftersom RBNZ leder andra centralbanker i kapplöpningen att normalisera räntorna. Så varför är NZD inte starkare?

0,7000 spelar en avgörande roll för NZD/USD-paret

NZD/USD är det mest populära Kiwi-paret och därmed det mest flytande. En snabb titt på den dagliga tidsramen avslöjar att NZD/USD mestadels konsoliderades i år. Efter att ha nått en årlig topp i mars och handlats över 0,7400, sjönk den till 0,70 och lägre.

Från det ögonblicket spelade 0,70-siffran en avgörande roll. Med andra ord, varje gång marknaden sjönk under, dök det upp köpare, medan varje försök att ta sig över möttes av tung försäljning. Om vi lägger till de dynamiska stöd- och motståndsnivåerna till detta har vi ett potentiellt hausseartat flaggmönster på gång.

Haussar kanske vill prova en kontrarisk handel på en flytt till 0,68, eftersom priset möter dynamiskt stöd. Å andra sidan skulle en daglig stängning under 0,68 skapa en ny lägre låg och öppnar fallet för en baisseartad trend.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto