Home > Prisprognos av WTI-råoljepriset före slutet av handelsåret

Prisprognos av WTI-råoljepriset före slutet av handelsåret

Rallyt på råoljepriset snubblade till $84 med mindre än två månader kvar av handelsåret. Vad kan vi förvänta oss under den kommande perioden?

Olja är världens mest omsatta råvara, och för valutahandlare och inflationister, den råvara att hålla ett öga på eftersom den utlöser förändringar i centralbankernas penningpolitik. Under covid-19-pandemin föll WTI-råoljepriset till negativt territorium för första gången någonsin.

Men när världens ekonomier återhämtade sig och utbudet minskade, återhämtade sig oljepriset. Den steg från de lägsta nivåerna och fortsatte att röra sig högre under 2021. Med mindre än två månader kvar av handelsåret kan vi säga att detta var oljeåret.

Mycket sades om den nuvarande energikrisen och klimatförändringarna, men verkligheten säger oss att olja kommer att förbli den dominerande delen av energikomplexet under de kommande decennierna. För att sätta saker i perspektiv, från endast ett fat råolja, eller cirka 42 liter, förvandlas 42,7% till bensin och ytterligare 27,4% till diesel. Hur är det med resten? Tja, 5,8% är flygbränsle, 5,0% är tungt bränsle, 4% asfalt, 3% lättbränsle, och resten används i olika industrier för att tillverka däck, färger och andra petrokemiska produkter. Därför är olja och priset på den en avgörande faktor för ekonomisk tillväxt.

Därför är det inte konstigt att stigande oljepriser leder till högre inflation. Nu när WTI-råoljepriset nästan nått $100, vad väntar då för oljepriset?

Den tekniska bilden är fortfarande hausse

WTI-råoljeprisets tekniska bild tyder på att mer uppsida är möjlig under den kommande perioden. För närvarande har marknaden ett dynamiskt stöd som ges av 50% rekylen av den stigande kanalen.

Om det dynamiska stödet håller, är en ny högre högsta-nivå nära förestående. Å andra sidan leder ett avbrott under stödet till mer tillfällig svaghet in i ett sammanflödesområde vid $7. Endast ett fall under $64, den tidigare högre lägsta nivån, skulle ändra biasen från hausse till baisse. Med andra ord, priset på olja kommer sannolikt att hitta köpare vid varje dipp. Om $64-nivån håller, kommer det bara att vara en tidsfråga innan marknaden pressar på för en ny högre högsta-nivå.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto