Home > Prisskillnaden mellan WTI och Brent högsta sedan mars

Prisskillnaden mellan WTI och Brent högsta sedan mars

Oljeprisskillnaden mellan WTI och Brent steg på onsdagen till den högsta nivån sedan i mars, efter att fortsatt stigande lager i USA pressat WTI samtidigt som utbudsstörningar i Libyen stöttat Brent-priserna.

Främsta faktorn som gett stöd till priset för Brent är utbudsstörningar där situationen i Libyen fortsätter att vara osäker. Utbudsstörningar i Libyen totalt utgör över 90 procent av den normala exportvolymen. Demonstranter har vägrat samtala. Rapporter om att en exportterminal snart kommer att öppnas igen har motbevisats.

För WTI har priset pressats av stigande lager i framför allt USA. Råoljelagren har stigit i sex veckor nu, vilket är bearish för WTI. På onsdagen rapporterades att de amerikanska lagren av råolja steg 4,1 miljoner fat under förra veckan. Det var betydligt över förväntningarna som pekade mot en uppgång med 2,0 miljoner fat.

Samtidigt steg lagren vid Cushing, leveranspunkt för WTI-oljan, med hela 2,2 miljoner fat. Det var den största ökningen sedan december till den högsta nivån sedan augusti.

WTI oljan är nerpressad. Förra veckan gjordes försök att passera utbrottsnivån som sammanfaller med det glidande medelvärdet på 200 dagar, men försöket misslyckades och priset har fortsatt ner i veckan.

Vad gäller den tekniska bilden för Brent har priset de senaste veckorna handlats i sidledes utan någon tydlig trendriktning. Utbrott åt endera håll från prisintervallet kommer ge fingervisning om riktningen.

WTI-olja
WTI-olja
Brent-olja
Brent-olja
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto