Home > Protokoll från penningpolitiskt möte fick AUD-par att flytta på sig

Protokoll från penningpolitiskt möte fick AUD-par att flytta på sig

Den australiska dollarn (AUD) är en av de valutor som har varit populära bland investerare under hälsokrisen. Efter den första dippen på globala finansiella marknader i mars har AUD-paren återhämtat sig snabbt, och följer den amerikanska aktiemarknaden på sin väg uppåt.

En anledning till dessa starka resultat är hur Australiens centralbank (RBA) har reagerat på krisen. För första gången på flera årtionden har den australiska ekonomin stått inför en lågkonjunktur, och många investerare var oroliga över att RBA, som inte är vana vid en sådan situation, skulle misslyckas med sina åtgärder.

Det har dock visat sig att RBA levererade över förväntan, vilket vi kan se på AUD-paren.

Viktiga AUD-nyheter under den kommande asiatiska sessionen

Den kommande asiatiska sessionen har protokollet från RBA-styrelsens penningpolitiska möte. Precis som ECB och Fed publicerar RBA sina protokoll i intervall mellan två schemalagda möten.

Investerare letar efter ledtrådar om vad centralbanken ska göra härnäst. Protokollen publiceras två veckor efter det vanliga RBA-mötet och följs noga av de som är intresserade av AUD. Motsägelser mellan budskapet som levereras av RBA för två veckor sedan leder till ökad volatilitet för AUD-paren.

På tal om AUD-par har AUDUSD återigen nått 0,7 utan tecken på att vända tillbaka. Detta hjälps av faktumet att den amerikanska aktiemarknaden har stigit och rör sig i ett relativt snävt intervall. Då vi rör oss närmare det amerikanska presidentvalet i november kommer volatiliteten på aktiemarknaden öka, vilket skapar nya möjligheter för AUDUSD-paret. Just nu ligger det stabilt på 0,7, vilket återspeglar investerares förtroende att RBA:s penningpolitik passar för de aktuella globala ekonomiska villkoren.

Ett annat intressant AUD-par är EURAUD-korset. Europa leder just nu rubrikerna då EU-ledare har problem med att hitta en gemensam lösning för de medel som ska användas för Europas återhämtning. EURAUD-paret ligger starkt på 1,60, en viktig nivå framöver.

Om ett avtal nås under EU-toppmötet under de kommande timmarna är det positivt för marknaden som leder till en bred reaktion. Aktierna bör röra sig högre, vilket sätter igång bud bakom AUD-paren.

Med andra ord påverkas inte AUD-paren endast av RBA:s beslut, men även av hur den globala aktiemarknaden presterare. Investerare måste överväga båda för att fatta korrekta beslut.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto