Home > PTJ – Feds åtstramning kommer skada ”inflationshandeln av pandemin”

PTJ – Feds åtstramning kommer skada ”inflationshandeln av pandemin”

Pandemirelaterade outperformers kan skadas mest av en Fed-åtstramningscykel, sa miljardärens hedgefondförvaltare i en intervju med CNBC.

Tudor Investments grundare och CIO Paul Tudor Jones säger att den amerikanska centralbankens penningpolitik som beskrivs i det nyligen släppta FOMC-protokollet förmodligen kommer att skada vissa tillgångar mer än andra.

Miljardärshandlaren observerade detta under en intervju med CNBC på tisdagen.

Hedgefondförvaltaren noterade också att Fed-ordförande Jerome Powell har sitt arbete framför sig när centralbanken går för att tygla den stigande inflationen. Enligt hans åsikt har Powell "mycket fångst att göra" när det gäller att hantera inflationsutmaningen.

Goldman Sachs sa på måndagen att de förväntar sig att Fed kommer att höja räntorna fyra gånger i år, medan IMF varnade för att den kvantitativa åtstramningen skulle påverka tillväxtekonomierna.

Tudor, å sin sida, ser Fed:s drag som en "stor förändring" för marknaderna och en som sannolikt kommer att se flera tillgångspriser drabbas.

På tal om utsikterna för affärer som blomstrade under pandemin, sa legendaren till CNBC:s "Squawk Box":

"Jag tror att det kommer att bli tuff pulka för pandemins inflationsaffärer. Saker som presterat bäst sedan mars 2020 kommer förmodligen att prestera sämst när vi går igenom denna åtstramningscykel."

Tudor tror att den amerikanska ekonomin är i en starkare position än någon annan i världen för tillfället. Han noterar dock att sannolikheten för en negativ inverkan på ekonomin när Fed avvecklar sina obligationsköp gör honom nervös.

"Om du skulle satsa på ekonomin för framtiden, skulle du helt klart satsa det här i USA snarare än något annat land i världen", sa han. "Ändå är jag nervös eftersom vi är på så höga höjder."

Just Capitals medgrundare vägde också in det potentiella resultatet för råvaror kontra finansiella tillgångar. Han sa att råvaror kommer att överträffa finansiella tillgångar massivt, och tillade att tillgångsklassen för närvarande är "så otroligt undervärderad."

Tudors kommentarer om Feds policy kom samma dag som ordförande Jay Powell vittnade på Capitol Hill. Powell omnominerades av president Joe Biden förra året och hans framträdande inför senatens bankkommitté är en del av processen att överväga hans nynominering.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto