Home > Pundet stabil mot dollarn, euron dämpad – Marknadsuppdatering

Pundet stabil mot dollarn, euron dämpad – Marknadsuppdatering

  • Det brittiska pundet är upp mot dollarn två dagar i rad, med uppåtriktade rörelser förstärkta av den brittiska regeringens beslut att inte införa strängare restriktioner som svar på Omicron.

  • Noterbart är att den senaste uppgången för GBP kommer på baksidan av en avmattning för FTSE och dämpade öppningar för bredare europeiska aktier då Omicron förblir en nyckelfaktor för investerares sentiment.

Pundet ligger på över 1,33 dollar när det fortsätter att stärka sig mot dollarn på torsdag, även när den europeiska aktiemarknaden ser ut att hålla fast vid uppgångarna efter onsdagens studs.

GBP/USD-paret steg med 0,26% vid 10:30 brittisk tid, och höll stadigt över $1,329 och med toppnoteringar under dagen runt $1,3305. En intradagslåg bildas nära $1,324, för att indikera att dagens intervallgräns fortfarande ligger långt ifrån de senaste topparna på $1,34 som nåddes när Bank of England tillkännagav en höjning av räntorna med 25 punkter i mitten av december.

Dock verkar GBP/USD-paret spåra ett aggressivt köp-dipp-scenario efter nedgången sedan BoE-räntehöjningen förra veckan. Det sätter pundet i grönt för en andra dag i rad, med den brittiska regeringens drag att inte införa strängare restriktioner som sannolikt stödjer de positiva utsikterna.

GBP visar också styrka mot den amerikanska dollarn även när marknaden smälter officiell data om Storbritanniens ekonomi.

Enligt uppgifter som kom ut på onsdagen visar det sig att ekonomin har vuxit i en långsammare takt än tidigare detaljer visade, med ökningen av Covid-19-fall på grund av Omicron-stammen som bara förväntas öka eftersläpningen. Även om BNP-tillväxten för tredje kvartalet uppskattades till 1,3%, angav officiella siffror den till 1,1%.

Pundet steg också marginellt mot euron, som i sig förblev i stort sett dämpad mot dollarn.

Det brittiska pundet steg 0,32% till 1,18 euro. Samtidigt höll euroområdets valuta runt 1,129 mot dollarn. EUR/USD-paret svävade precis i det gröna under morgonsessionen, med uppgångar som fluktuerade under 0,1%.

Dollarindexet ligger fortfarande över de viktigaste stödnivåerna, som för närvarande ligger runt 96,35, cirka 0,15% ned mot en korg av sina jämlikar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto