Home > Räntor förblir låga även efter förbättring, Bernanke

Räntor förblir låga även efter förbättring, Bernanke

Det sade Ben Bernanke i ett tal i Indianapolis på måndagen, där ämnet var penningpolitik, rapporterar Bloomberg News.

”Vi väntar oss att en avsevärt ackommoderande penningpolitik kommer att vara lämplig under betydande tid efter att ekonomin har stärkts”, sade Ben Bernanke.

Han sade vidare att Fed inte väntar sig att ekonomin kommer att förbli svag under hela år 2015, apropå utfästelsen från mitten av september att hålla räntorna på nuvarande nivå nära noll procent åtminstone till mitten av 2015. Detta utgjorde en förlängning av tidigare meddelad tidpunkt, ”slutet av 2014” för hur länge räntorna förutsågs förbli så låga.

Under en frågestund som följde på talet sade Ben Bernanke att Fed inte väntar sig en recession, men att nuvarande tillväxttakt är i lägsta laget för att tillräckligt med jobb ska kunna uppstå.

Han betonade även Europas betydelse för den amerikanska ekonomin, och sade att Fed noggrant följer utvecklingen i Europa.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.