Home > Rapportperioden fortsätter tillsammans med viktig makro

Rapportperioden fortsätter tillsammans med viktig makro

Rapportperioden fortsätter att pocka på marknadens  uppmärksamhet, men den här veckan kommer mycket av marknadens fokus även att riktas mot makrostatistiken.

Tyska detaljhandelns försäljning steg med 2,3 procent i mars, jämfört med samma månad föregående år. Det visar siffror från den tyska statistikbyrån, enligt Bloomberg News.Väntat var en uppgång med 0,5 procent.

Jämfört med månaden före steg försäljningen med 0,8 procent, här väntades en uppgång med 1,0 procent.

I februari sjönk detaljhandelsförsäljningen med reviderade 0,9 procent jämfört med månaden före (-1,1) och steg med reviderade 2,1 procent jämfört med samma månad föregående år (+1,7).

I och med att den svenska marknaden är stängd på tisdag, då det publiceras statistik med stor potentiell marknadspåverkan, kan man nog förvänta sig en stor försiktighet i marknadens agerande i början på veckan.

På måndag publiceras siffror på de amerikanska hushållens inkomster och konsumtion i mars.

På tisdag släpper ISM sitt inköpschefsindex (PMI) för den amerikanska industrin avseende april.

Den europeiska centralbanken ECB lämnar på torsdag styrräntebesked. ECB väntas lämna refi-räntan oförändrad på 1 procent.

Veckans viktigaste smakroekonomiska händelse är fredagens Non-Farm Payrolls. Efter den betydligt svagare än väntade sysselsättningsökningen i mars, kommer marknaden att vara spänd på utfallet för april.

 

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.