Home > Ratos – Uppgång på gång(?)

Ratos – Uppgång på gång(?)

Ratos B ligger nära en köpsignal på 89 kr som indikerar en uppgång till ca 110-112 kr. 

Ratos som är ett så kallat Private Equity-konglomerat, har en aktie som brukar kunna röra sig ordentligt på börsen. Aktien som förra året gick ned med hela 35%, har i år gått upp med 9%.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är klart nedåtgående medan den korta trenden har vänt uppåt.

Ratos B har fått en köpsignal när aktien gick över ett motstånd vid 82 kr och ligger nu vid ett annat motstånd på ca 88 kr. Aktiekursen är i skrivande stund på 88,4 kr. Stänger aktien på 89 kr eller högre får vi en köpsignal där potentialen är upp till ett motståndsområde vid 110-112 kr.

Det ger i så fall en uppgångspotential på ca 24%. På vägen upp har vi motstånd vid bland annat ca 93 kr, men det ser ut som om dom inte ska ge aktien några större problem.

Ratos B är i och för sig överköpt. Stochastic-indikatorn är på höga nivåer, men en aktie kan fortsätta vara överköpt ett bra tag om den ligger i en stark upptrend.

Skulle vi dock få en nedåtrekyl i aktien har vi en trendlinje som ger stöd vid ca 84 kr och ett annat stöd vid ca 82 kr. Det är dock först om vi går under stödet vid 69 kr som vi får några allvarligare säljsignaler.

Intressant är också att andra aktier som tidigare sett liknande ut i sina diagram nu har börjat ta ordentlig fart, exempelvis Stora R, SSAB A och Lundin Mining. Så möjligheten bedömer vi som mycket stor att även Ratos B ska kunna få en stark kursutveckling.

Som en kortsiktig strategi rekommenderar vi därför att köpa Ratos B om aktien stänger i 89 kr eller högre. Köp gärna relativt små positioner då den långa trenden fortfarande är nedåtriktad. Sikta på 110-112 kr. Stop loss om aktien stänger på 81 kr eller lägre. Flytta upp stop lossen allteftersom aktien går upp.

Ratos B (Dagsdiagram)
Ratos B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.