Home > Ratos vänder?

Ratos vänder?

Private Equity-konglomeratet Ratos har inte rosat marknaden i år. Kursen har gått ner med 35%, beräknat på aktiekursen i skrivande stund på 81,15 kr, vilket är betydligt mer än för OMXS30 som gått ner 18%.

Den långa trenden är nedåtriktad. Vi fick en kraftig säljsignal i augusti när vi gick under 112 kr stödet. Potentialen på den säljsignalen var ner till 88 kr. Vi var också nere just på 88 kr ett antal gånger i augusti och september, men sedan bröt vi ännu längre ner och har som lägst varit nere på ca  72 kr i början av oktober.

Den korta trenden, definierat som lutningen på vår 20 dagars medeltalskurvan, är också nedåtriktad. Däremot håller vi på att få en köpsignal ur en liten upp och nedvänd huvudskuldraformation om vi går över 84 kr. Potentialen på den signalen är upp till ca 96 kr. Strax över det, på ca 97 kr, har vi dessutom ett litet motstånds område. Så vi borde i alla fall kunna komma upp till ca 96-97 kr om 84 kr passeras.

På vägen dit kan vi temporärt stanna upp vid motståndet kring 88 kr, men det är ganska troligt att aktien tar en rejäl fart om vi får köpsignalen, särskilt om vi passerar 84 kr under ökad handelsvolym, och att vi toppar av först vid motstånden ca 97 kr eller kanske till och med vid 110-112 kr.

Skulle vi gå under stödet vid 72 kr så förnyas istället säljsignalerna.

Slutsats: Stoppa ur eventuella blankningar om Ratos går över motståndet vid 84 kr. I så fall kan också nettoköp av aktien göras, särskilt om vi går över motståndet under ökad handelsvolym. Ta gärna relativt små positioner då den långa trenden fortfarande är nedåt riktad. Stop loss 78 kr.

Skulle vi istället gå under stödet vid 72 kr rekommenderar vi fortsatt blankning. Stop loss 80 kr.

Ratos (Dagsdiagram)
Ratos (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.