Home > RBA, BOE, NFP – viktiga händelser denna handelsvecka

RBA, BOE, NFP – viktiga händelser denna handelsvecka

Denna vecka är full av ekonomiska händelser som kan få de finansiella marknaderna att röra sig. Om vi dessutom adderar volatiliteten på amerikanska aktiemarknader kan man lugnt säga att detta blir en intressant vecka.

Två centralbanker kommer utannonsera sina räntebeslut denna vecka – Storbritanniens centralbank (BOE) och Australiens centralbank (RBA). Av dessa två är BOE:s beslut viktigare för valutahandlare då detta är första gången efter Brexit som centralbanken uttrycker sig angående ekonomin och framtiden.

Då detta är månadens första handelsvecka kommer NFP i USA på fredag. Med andra ord blir det denna vecka fokus på GBP och USD.

GBP och USD i fokus under NFP-veckan

Som vanligt under NFP-veckan kommer även PMI- och ISM-data i Europa och USA. Traders kommer bevaka sysselsättningskomponenten i ISM-rapporten i USA för att få en bättre bilda v hur den kommande NFP-rapporten kommer se ut senare under veckan. Även ADP, löner från den privata sektorn, släpps två dagar innan NFP.

BOE:s beslut på torsdagen är handelsveckans viktigaste händelse. Det brittiska pundet (GBP) har köpts och sålts med en budton sedan Brexit-avtalet skrevs på sent i december 2020, men detta kan ändras när BOE släpper sitt utlåtande denna vecka. Den senaste skandalen angående AstraZenecas vaccinleveranser i Europa har snabbt skyllts på Brexit, och om detta inte löser sig snart kan spänningarna även börja spilla över till valutamarknaden.

Denna vecka avslutas med NFP-rapporten. Detta är en viktig rapport då den föregående rapporten visade att den amerikanska ekonomin förlorade över 100 000 jobb. Om den amerikanska ekonomin visar livstecken och börjar lägga till jobb igen kommer detta ses som ett resultat av vaccinationskampanjen, då den just nu genomförs i full fart.

Allt sammantaget blir detta en kritiskt viktig vecka, med fokus på två huvudsakliga valutor – GBP och USD.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto