Home > Redeye har halverat rimligt värde av Fingerprint Cards till 58 kronor.

Redeye har halverat rimligt värde av Fingerprint Cards till 58 kronor.

Analysfirman Redeye har halverat det rimliga värdet på Fingerprint Cards-aktien till 58 kronor i sitt basscenario (120) och har en ny ansvarig analytiker i sin bevakning av Fingerprint.

Det framgår av en analys som publicerades på fredagskvällen.

Viktor Westman, som även tidigare har bevakat Fingerprint på Redeye, tar nu över som ansvarig analytiker för FPC-bevakningen hos Redeye.

I den nya analysen sänks hela spannet för det rimliga värdet. Redeyes rimliga värde i bear case sänks till 22 kronor per aktie (36) och i bull case till 125 kronor (213).

Redeye menar att den senaste tidens problem med förändringar i FPC:s marknad, lageruppbyggnaden samt att tier 2- och tier 3-aktörer tar marknad är övergående. Slutsatsen är därmed att dessa problem är kortsiktiga och att kursnedgången troligen är en överreaktion, heter det i analysen.

I relation till den nedpressade FPC-aktiekursen indikerar den nya värderingen en attraktiv risk/avkastning-profil, heter det i analysen.

Redeye påpekar dock att Fingerprint Cards är inne i en förtroendekris.

”Siffror som är bättre än konsensusförväntningarna är det som krävs för att bryta den negativa spiralen för aktiekursen”, skriver Redeye som räknar med att Fingerprint Cards siffror för det fjärde kvartalet 2017 kommer att överträffa analytikernas snittförväntningar.

Den lägre värderingen hänvisas till stor del till en sänkning i Redeyes Rating. I analysen förklarar Redeye att det delvis är relaterat till de tidigare problemen i verksamheten och lägre lönsamhet men också till att flera personer i ledande ställning på FPC är nya.

Redeye har också antagit en mer försiktig syn på när nya vertikaler kan börja ge effekt och sänkt sina förväntningar på Fingerprint Cars bruttomarginal.

Vidare ser Redeye det som troligt att FPC-aktien kommer att få lämna Large Cap index på Stockholmsbörsen, med tanke på det nuvarande marknadsvärdet, vilket kan komma att utgöra en press på aktien.

Redeye beskriver också FPC:s likviditet som ett orosmoment på aktiemarknaden.

”Aktiemarknaden verkar tolka den återkallade utdelningen som ett tecken på att en utspädande kapitalanskaffning kommer att behövas för att finansiera köpet av Delta ID”, skriver Redeye.

Redeye har halverat rimligt värde av Fingerprint Cards till 58 kronor.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto