Home > Redx Pharma steg med över 28% i morse! Köp nu?

Redx Pharma steg med över 28% i morse! Köp nu?

Redx Pharma (REDX) steg med över 28% när London-börsen öppnade i morse, men varför, och vad ska du göra nu? 

Vi kan börja med ett diagram som visar hur det brittiska bioteknikbolaget Redx Pharma steg med nästan 30% i morse.

Redx Pharmas 5-dagarsdiagram (källa: Yahoo! Finance)

Vad är Redx Pharma?

Brittiska bioteknikföretaget Redx Pharma grundades 2010 och har sitt huvudkontor i Macclesfield, Storbritannien. Företaget är verksamt inom områden för upptäckt, preklinisk utveckling och licensiering av läkemedel mot cancer och fibros. Det är listat på Londons alternativa investeringsmarknad (AIM).

Ska man köpa aktier i Redx Pharma just nu?

När en aktiekurs ser ut så här är det alltid en bra idé att ta en titt på nyheterna bakom prisförändringen. När det inte finns mycket nyheter att titta på – som detta fall – måste vi lita på den tekniska bilden. Denna handelslista på Londonbörsen visar att ett stort antal aktier bytte ägare så snart marknaden öppnade klockan 8 i morse:

Redx Pharmas aktiehandel (källa: London Stock Exchange)

Konventionell investeringsvisdom säger att en aktiekursförändring oftast är mer hållbar om den stiger efter hög handelsvolym, så med detta i åtanke bör denna aktie vara ett köp. Glöm dock inte att göra din egen research och hantera dina risker.

Var kan man köpa aktier i Redx Pharma idag?

Redx Pharma är inte den enda aktien som oväntat stiger snabbt. Oftast ser vi minst en varje dag. Om du vill köpa sådana aktier kan du göra det via nätmäklare som dessa:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto