Home > ”Rejäl uppsida för Africa Oil”

”Rejäl uppsida för Africa Oil”

Barclays, som startade sin bevakning av Africa Oil strax före jul med jämviktsrekommendation, har skruvat upp sitt råd till övervikt. Dock med en något sänkt riktkurs till 75 kronor från tidigare 78.

Det framgår av en dagsfärsk analys.

Investmentbanken noterar att aktien är en av de mest hyllade i oljesektorn bland säljsidans analytiker och efter den senaste tidens svaga kursutveckling hittar Barclays goda argument till en positiv syn på oljeprospekteringsaktien.

Banken, som lyfte ett varningens finger kring de väl tilltagna förväntningarna efter de framgångsrika borrningarna i den kenyanska Lokichar-regionen, fick vatten på sin kvarn efter torrborrningen i Emong förra veckan.

Emellertid betonar analyshuset samtidigt att torrborrningen har begränsad bäring på den återstående prospekteringspotentialen i området i fråga.

Summa summarum ser Barclays en rejäl uppsida i aktien och bokför ett flertal prospekteringsuppdateringar och en väntad reservrapport inom en tämligen snar framtid på pluskontot.

Enligt Bloomberg News rekommendationssammanställning har hela 23 av 24 bidragande analytiker en positiv syn på Africa Oil-aktien med en genomsnittlig riktkurs om 75 kronor.

Vid 11.20-tiden på torsdagen handlades Africa Oil-aktien marginellt högre till knappt 46 kronor.

Hittills i år är dock aktien ned 18 procent.

Av: Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto