Home > Relativ styrka mot börsen ger upprepat köp i Atlas Copco

Relativ styrka mot börsen ger upprepat köp i Atlas Copco

För cirka två veckor sedan bevakade vi ett köpläge i verkstadsjätten Atlas Copco (ATCO). Även om vändning inte skedde då så har heller ingen stopploss triggats i aktien och medans börsen gått ner som helhet har ATCO stått emot varför vi återigen tittar på en långning i denna aktie.

OMXS30 har sedan årskiftet tappat ca 4% medans ATCO noterat större nedgångar under senaste veckorna och låg som värst ner ~12%. Efter fredagens stängning har aktien dock revanscherat sig och noterar nu endast en nedgång på 6% sen årsskiftet. Denna styrka gentemot börsen som helhet, kombinerat med intakta nivåer ser vi som ett tecken på att ATCO har mer att ge. Inget i den större bilden kring bolaget har heller förändrats sedan förra analysen varför samma större perspektiv kvarstår.

Tittar vi då mer tekniskt på ATCO så verkar stöd- och motståndsnivåerna fungerat väl och en vändning ned skedde vid motståndet på 162. Denna nivå är också den viktigaste som måste passeras innan fri lejd för uppgång. Lång position kan etableras under början av veckan och ovan nämnda motstånd bevakas som kortsiktg referens. Som tidigare är stödnivåerna intakta och 154,50 är första stödet att bevaka.

Gällande exponering är den implicita volatiliteten i medeltal för Atco nivåer en bit över den historiska varför det är relativt dyrt att gå lång med dessa, dock inte omöjligt men den som anvönder instrumentet bör känna till för- och nackdelar. Aktie- eller terminsposition kan därför vara att föredra med stopp under årslägsta.

Stöd och motstånd: Atlas Copco

Stöd: 154,50, 149.70, 145,40
Motstånd: 162,00, 169,80, 174,10

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto