Home > Republikanerna drog tillbaka förslag om vårdreform.

Republikanerna drog tillbaka förslag om vårdreform.

Republikanerna har dragit tillbaka det omstridda förslaget om en ny hälsovårdsreform, den så kallade AHCA, American Health Care Act.

Det uppgav flera amerikanska medier på fredagskvällen.

Representanthusets talman Paul Ryan ställde enligt en källa till Bloomberg News in omröstningen på fredagskvällen efter ett besök hos president Donald Trump i Vita Huset.

Beslutet är ett bakslag som enligt vissa kastar en skugga över Donald Trump och Paul Ryans förmåga att leverera politik som matchar deras ambitiösa agenda, inklusive frågor om skatter och infrastruktur. Både konservativa och mer moderata republikaner fanns bland de som var motståndare till den nya reformen.

President Donald Trump skyllde i första hand nederlaget på demokraterna i representanthuset, och att Obamacare kommer att ”explodera” på grund av dess inneboende problem. Han sade att de lärt sig mycket om lojalitet och processen att få röster, och att han hoppades att demokraterna skulle visa sig civiliserade och kunna få ihop en gemensam ny sjukvårdsreform.

Paul Ryan sade att de nu tvingas leva med Obamacare under en längre tid. Han sade också att det är lättare att vara i opposition än att ”få folk att komma överens om hur vi ska göra saker”.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto