Home > Rio Tinto: Vad kan vi förvänta oss från Q4-intäkterna?

Rio Tinto: Vad kan vi förvänta oss från Q4-intäkterna?

Rio Tinto är en av världens ledande företag som är involverade i gruvdrift, bearbetning och att hitta mineraler över hela världen. Företaget är listat på tre aktiebörser på tre olika kontinenter (Australien, Europa, Nordamerika) och grundades år 1873. De har drygt 40 000 anställda.

Om en vecka kommer Rio Tinto rapportera sina intäkter från Q4 2020. Företagets aktiepris har återhämtat sig från de låga nivåerna under 2020 och pekar nu stadigt uppåt. Kan priset stiga ännu mer efter den kommande rapporten?

När rapporterar Rio Tinto sina Q4-intäkter?

Den 17:e februari klockan 08.30 GMT rapporterar Rio Tinto intäkterna från förra årets sista kvartal.

Marknadens förväntningar på Rio Tintos resultaträkning?

Marknaden har höga förväntningar på Rio Tintos kommande intäkter, och de har god anledning till det. Råvarupriserna har stigit ända sedan pandemin 2020, och de högre priserna bör även återspeglas i Rio Tintos intäkter.

Till följd av det förväntar sig marknaden att EPS växer med 12,95% år över år, och att intäkterna når över 48 miljarder dollar. Positiva överraskningar här bör kunna leda till att aktiepriset stiger.

Rio Tintos aktier: En teknisk analys

Den tekniska analysen avslöjar en uppåtgående trend som startade ända sedan dippen under 2020. Ända sedan råvarupriserna återhämtade sig har Rio Tintos aktiepris gjort detsamma.

Just nu verkar det dock som att både tjurar och björnar på marknaden har något att tradea. Vi kan börja med tjurarna. Den stigande trenden har pågått ett tag nu, och så länge som marknaden håller de låga nivåerna högt kommer tjurar fortsätta att köpa dippen. När det kommer till björnarna på marknaden kan det se ut som att marknaden håller på att formera ett ”head and shoulders”-mönster. Även den uppmätta rörelsen på ”head and shoulders”-mönstret räcker dock inte för att det ska bli ett genombrott för de höga låga nivåerna som vi nämnde tidigare.

Tjurar kan eventuellt vilja vänta på en minskning under den lägre halvan av den stigande kanalen, medan björnar eventuellt kan vilja vänta och se vad resultaträkningen visar innan de bestämmer sig för att gå kort.

Allt sammantaget ser den tekniska bilden mer tjuraktig ut än björnaktig.

Hur ser prognosen ut för Rio Tintos aktiepris?

Rio Tintos aktiepris har stigit med över 200% de senaste fem åren. Detta är en ökning med 50% bara under de senaste tolv månaderna, tack vare starkare råvarupriser och en svagare dollar. Så länge som denna trend fortsätter kommer Rio Tintos aktiepris fortsätta pressa de höga nivåerna då ökningar i råvarupriser förr eller senare även kommer synas i Rio Tintos resultat.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto